Kafkas Dernek Ve Vakıflarına Açık Mektup

0
547

ORTAK BÜLTEN’LE İLETİŞİM VE KOORDİNASYONUMUZA HIZ VERMELİYİZ 

Kafkas Derneklerinin, Federasyonlarının, Vakıflarının Saygıdeğer Yönetim Kurulu Üyeleri, Başkanları, 

Dilimiz dahil kültürel değerlerimize ancak birlikte sahip çıkabileceğimizi içe dönük eylem ve söylemler yerine kültürümüzü bu birlikten aldığımız güçle ve başka kültürlere tanıtarak ve yarıştırarak geliştirebileceğimizi biliyoruz . 

1864 ‘ler , 1914 ler, 1944 ler, 1994 ler …ve daha pek çok derslerimiz de var. Savaşların kan gözyaşı ve sürgün demek olduğunu biliyoruz; barışın, bilimin, aklın, hoşgörünün değerini öğrendik artık. İyi düşündüğümüzde, ayrı semtlerde, ayrı şehirlerde, ayrı isimlerde de olsak, aslında çok şubeli tek bir dernek olduğumuzu, sadece geçmişimizin değil, bugünümüzün değil, yarınımızın da ortak olduğunu görüyoruz. 

Hemşehrilerimizin sadece düğünde, ölümde değil fikir ve emekte de bir araya gelmesini, sosyal ve kültürel dayanışmasını sağlamak amacıyla oluşturduğumuz derneklerimizde, vakıflarımızda halihazırda bu amaca hizmet için yaptığımız, yapmayı planladığımız pek çok etkinliklerimiz vardır. 

Her dernekte halk dansları çalışması, dil kursu, müzik kursu, koro çalışması yapılması, panel, seminer düzenlenmesi, her dernekte  kitap basılması, her dernekte, dergi, gazete çıkarılması, dağıtılmasının hem maddi hem de katılım yönü ile imkansız olduğu bir gerçektir. İletişim ve teknolojinin küçülttüğü dünyamızda üyelerimiz, hemşehrilerimiz, derneklerimiz, vakıflarımız, kültür ve bilim adamlarımız, öğrencilerimiz, iş adamlarımız, bürokratlarımız, parlamenterlerimiz ve hatta devletlerimiz arasında işletişim ve koordinasyonun önemi apaçık kendini gösteriyor. 

Değerli başkanlar, iletişim ve dayanışmamıza , etkinliklerimizi, programlarımızı, düşüncelerimizi, ürettiklerimizi ortak bir bülten çıkararak ve bu bülteni tüm vakıf ve derneklerimiz üyelerine, hemşehrilerimize, bilim ve kültür çevrelerine, ülkemizin dört bir yanına ve hatta yurtdışına ulaştırarak hız verebiliriz. JİNEPS bu alanda üzerine düşeni yapıyor(*) ve bize kendi bültenimizi ortak bir sayfada buluşturma ve dağıtma olanağı sunuyor. Bu olanaktan en iyi şekilde yararlanmak için önyargılardan, umursamazlıktan uzak, geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak güçlü bir dayanışma örneği sergileyeceğimize içtenlikle inanıyorum. 

Sevgi ve Saygılarımla. 24.01.2006 

  

KAFKAS ÇEÇEN KÜLTÜR DERNEĞİ 

Yönetim Kurulu Başkanı Av. İhsan BERKHAN 

  

(*) Konuyla ilgili teknik bilgi 

Sn. Görkem Yılmazer’den alınabilir: 

Tel: 0537 286 99 81 

 

Sayı : 2006 02