Cemiyet Haberleri Haziran 2006

0
591

1 Haziran: Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından ana dillerini artık konuşamayan Kafkas kökenli Ubıh halkının, savruldukları Anadolu köylerinden birinde süren hayatlarını ve Tevfik Esenç’i konu alan ‘Son Sesler’ isimli belgesel üzerine söyleşi gecesi düzenlendi. Geceye konuşmacı olarak yönetmen İsmet Arasan katıldı.  

2 Haziran: Samsun Birleşik Kafkas Derneği haluj gecesi düzenledi. Gecede çeşitli parodiler, şiir dinletileri,“Mezağo Müzik Grubu”ndan Adigece şarkılar sunuldu. Finalde mahalli düğün izleyicileri coşturdu.  

3 Haziran: Bahçelievler Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Haluj Gecesi yapıldı.  

4 Haziran: Ankara Çayyolu’da Alacaatlı Park Piknik Alanı’nda piknik ve kermes düzenlendi.  

10 Haziran: Uzunyayla Kafkas Derneği’nin düzenlediği kültür ve eğlence gecesi Çemberlitaş Fırat Kültür Merkezi’nde yapıldı.  

11 Haziran: Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı tarafından Kayalar Köyü Özkoçlar Tesisleri’ne gezi düzenlendi.  

13 Haziran: Nart Dergisi tarafından ‘Kafkasya’daki Son Gelişmeler ve Abhazya’ konulu bir konferans düzenlendi. Ankara Kafkas Derneği Konferans Salonu’nda gerçekleşen konferansa konuşmacı olarak ASAM uzmanı Hasan Kanbolat katıldı.  

18 Haziran: Adıgey Cumhuriyeti Devlet Kafkas Halk Dansları Akademisi NALMES, Harbiye Cemil Topuzlu Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne aldı. Organizasyonu İstanbul BKD gerçekleştirdi.  

20 Haziran: NALMES’in İstanbul’dan sonraki durağı, Bursa Atatürk Kapalı Spor Salonu oldu.  

24 Haziran:   

*Kafkas Abhazya Kültür Derneği’nin düzenlediği geleneksel piknik; Elimsan A.Ş.’nin bu yıl 15. düzenlediği “Akrabalar günü” ile beraber yapıldı.  

*İstanbul ve Bursa’nın ardından Ankara da; NALMES Kafkas Halk Dansları Akademisi’ni izleme fırsatı buldu. Gösteri Anatolia Gösteri Merkezi’nde idi.  

*Kafkas Çeçen Kültür Derneği tarafından ‘Çeçen Kültür ve Sanatı’ konulu bir söyleşi düzenlendi. Söyleşiye konuk konuşmacı olarak Doç. Dr. Erol Yıldır katıldı. Söyleşi derneğin Aksaray’daki merkezinde gerçekleşti.  

25 Haziran:  

*Afyon Kafkas Kültür Derneği’nin organize ettiği 2.Geleneksel Kafkas Şenliği Afyon İhsaniye Sarıcaova Köyü’nde yapıldı.  

*Nalmes Kafkas Halk Dansları Akademisi Düzce’de sahne aldı.  

TEMMUZ  

1 Temmuz : Kafkas Dernekleri Federasyonu tarafından, Ankara Dedeman Oteli’nde “Yok olma tehlikesi altındaki diller ve Adige-Abhaz dillerinin konumu konulu uluslararası bir konferans gerçekleştirilecektir.  

8 Temmuz : Kayseri Büyükşehir Belediyesi ve Kafkas Dernekleri Federasyonu katkılarıyla, 08 Temmuz 2006 günü 6. Uluslararası Kafkas Kültür Festivali, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kültürpark fuar alanında gerçekleştirilecekltir.  

15 Temmuz : I. Kuzey Kafkas Kültür Festivali, Düzce Kuzey Kafkas Kültür Derneğinin organizasyonu ile , Düzce’nin Köprübaşı Ömerefendi Köyü’nde gerçekleştirilecektir.  

22 Temmuz: Konya Gaziler Köyü’nde bir şenlik yapılacaktır.  

29 Temmuz : Reyhanlı Kafkas Kültür Derneği, Geleneksel Reyhanlılar Şenliği’ni tertip ediyor.  

  

Sayı : 2006 06