Cemiyet Haberleri Haziran 2007

0
501

Mayıs  

– 10 Mayıs: Abhazya ulusal şairi Bagrat Şinkuba’nın doğumunun 90. yılını kutlamak amacıyla Kafkas Abhazya Kültür Derneği’nde söyleşi toplantısı yapıldı.  

– 13 Mayıs: Kafkas Abhazya Kültür Derneği; Anneler Günü’nü Pazar hahvaltısı ile kutladı. Kahvaltı sonrası tüketici hakları ile ilgili bir söyleşi yapıldı.  

-16 Mayıs: Kafkas Kültür Derneği’nin (Bağlarbaşı) çocuklar halk dansları topluluğu “Mafe”, ilk gösterisini Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirdi.  

-17 Mayıs: Kafkas Çeçen Kültür Derneği Yönetim Kurulu, istifalar sonrasında yeni atamalarla yeniden görev dağılımı yaptı. Yeni Yönetim Kurulu’na başarı diliyoruz.  

-18 Mayıs: Jineps Gazetesi tarafından, TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde ‘21 Mayıs 1864 Büyük Çerkes Sürgünü’  konulu  Panel-Söyleşi, Dinleti, Sinevizyon sunumu gerçekleştirildi.    

-19 Mayıs: Bayrampaşa Belediyesi tarafından organize edilen ve 10 gün süren festivale, Birleşik Kafkasya Derneği Çeçenya konulu fotoğraf sergisi ve dernek tanıtım standı ile katıldı.  

-20 Mayıs: Büyük Çerkes Sürgünü anıldı. Kefken Karaağaç köyünde başlayan anma programı, Karadeniz’in kıyıcığındaki Çamkonak – Babalı sahilinde büyük ilgi gören ‘Nart Ateşi’ ile son buldu. Gençler, 19 Mayıs akşamından itibaren sahilde ‘Nart Ateşi’ni yakıp sabaha kadar canlı tuttu.  

– 20 Mayıs: Kafkas Abhazya Kültür Derneği’nin organizasyonunda, Kafkas Sürgünü’nü anma programı Dernek salonunda saat 16.00 da başlayan konferansın ardından Salacak sahilindeki etkinlikle devam etti ve gün batımında sahilden denize çelenk atılmasıyla program sona erdirildi.  

-21 Mayıs: Bursa Kafkas Derneği’nde, Cevdet Yıldız (Hapi)’ın konuk konuşmacı olarak katıldığı, ‘21 Mayıs Büyük Çerkes Sürgünü Anma Etkinliği’ yapıldı.   

-25 Mayıs: Samsun Kafkas Derneği’nin organizasyonu ile, sürgünde en yoğun karaya çıkışın ve en yoğun dramların yaşandığı kentte anma etkinliği düzenlendi.  

-25 Mayıs: Eskişehir Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nin düzenlediği, Araştırmacı-Yazar Hayri ERSOY’un katıldığı “Büyük Çerkes Sürgünü ve Günümüzde Kafkasya” başlıklı konferans yapıldı.  

-26 Mayıs: Kafkas Çeçen Kültür Derneği’nde, 26 Mayıs’tan itibaren her Cumartesi sürekli Galnıj (Haltmıj, Gılnıj, Cırdıgıj) olacaktır. Talebe göre hafta içinde de geleneksel yemek servisinin yapılabileceği duyurulmuştur.    

– 26 Mayıs: Jineps Gazetesi çalışanları Avcılar Kafkas Kültür Derneği’ni ziyaret etti. Yapılan toplantıda Jineps’in çıkış nedeni, amaçları, hedefleri ve beraberce yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.  

 

Haziran  

-3 Haziran: Bahçelievler  Kafkas Kültür Derneği ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin ortaklaşa organize ettiği ve diğer derneklerimizin de katılımlarıyla piknik düzenlendi.  

-3 Haziran: İstanbul Dağıstanlılar Derneği, Yalova’nın Güney köyünde piknik düzenledi.  

-9 Haziran: Uzunyayla Kafkas Derneği Geleneksel Yıl Sonu Gösterisi, Fırat Kültür Merkezi’nde düzenlenecek.  

-30 Haziran: Kafkas Abhazya Kültür Derneği’nin 40’ncı ve Ridade-Riraşe Kafkas Halk Dansları Topluluklarının 10. kuruluş yılı nedeniyle Maltepe-Yayla Sanat Merkezi’nde bir gece düzenlendi.  

-1 Temmuz: Geleneksel Güney Marmara Kafkas Şöleni’nin, 1 Temmuz 2007 tarihinde Bursa – Osmangazi  Gündoğdu Köyü Ormanı’nda yapılması kararlaştırılmıştır.   

Organizasyonda Yer Alan Dernekler: Bursa Kafkas Derneği, İnegöl Kuzey Kafkasya Kültür Derneği, Kemalpaşa Kafkas Derneği, Karacabey Kafkas Derneği, Gönen Kafkas Derneği, Balıkesir Kafkas Derneği, Bandırma Kafkas Derneği, Biga Kafkas Derneği, Susurluk Kafkas Derneği, Bilecik Kafkas Derneği.  

  

Sayı : 2007 06