Malatya’da vahşi katliam

0
843

Malatya’da Hıristiyanlıkla ilgili kitaplar yayımlayan Zirve yayınevine yapılan saldırıda biri Alman üç kişi vahşice katledildi.  İhbar üzerine yayınevine giden polis, iki kişiyi elleri ve bacakları sandalyeye bağlı ve boğazları kesilmiş halde buldu. Ağır yaralanan bir kişi de hastanede hayatını kaybetti. 

MGK’nın gündeminde de yer alan, ardından başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere milliyetçi odakların ve kamuoyunun yakından tanıdığı Kemal Kerinçsiz’in sık sık hedef gösterdiği,  “misyonerler” bu kez bir katliamın kurbanı oldular. 

Baskında katledilen Tilman Ekkehart Geske (Alman uyruklu), Necati Aydın ve Uğur Yüksel’in hayalarında, anüslerinde ve vücutlarının çeşitli yerlerinde sayısız bıçak darbesi olduğu, öldürülmeden önce ağır işkence yapıldığı anlaşıldı. 

İhbar sonucu olay yerine polisin gelmesi üzerine yayınevinin bulunduğu binadan aşağıya atlayan ya da atılan Emre Günaydın ise, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi’nde yoğun bakımda tutulurken, diğer 5 zanlının Malatya’daki bir yurtta üniversite sınavına hazırlandığı, Emre Günaydın’ın Ocak ayında kavga çıkardığı için yurttan çıkarıldığı öğrenildi. Baskından sonra kaçmaya çalışırken yaralanan Emre Günaydın, sıkı koruma altında tutuluyor. Günaydın’ın 24 saat izlenen bir odada kaldığı ve  2 güvenlik görevlisinin nöbet tuttuğu odanın kapısındaki kilit sisteminin şifreyle açıldığı belirtildi. 

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz, defalarca tehdit edilen yayınevine, istenmediği için koruma verilmediğini söyledi. 

Halen 4 kişinin tutuklu olduğu olayda, öldürülen Alman Tilman Geske’nin eşi Susanne Geske’nin avukatı İbrahim Kanlı ise müvekkilinin, zanlıları yönlendiren bir kişinin olduğuna inandığını söyledi. 

Kanlı, Geske’nin 18 Nisan’da meydana gelen katliamla ilgili olarak devletin hizmet kusuru olduğu gerekçesiyle maddi ve manevi tazminat talebiyle dava açmaya hazırlandığını da belirtti. 

Avukat Kanlı, olaydan önce düzenlenen Paskalya Bayramı’na, cinayetin beş zanlısıyla birlikte bir kişinin daha katıldığını, polisin kimliği henüz belirlenemeyen bu kişiyi aradığını söyledi. 

 

Sayı: 2007 05