20/09/07 Tarihinde Abhazya Tkorçal Bölgesi “Hodjal” Sınır Karakoluna saldırıda bulunan Gürcistan silahlı timlerinin yapmış olduğu prokavatif eylemin gerçekleşmesinden bu yana 1 haftaya yakın bir zaman geçti.
Konuyu Rusya Haber organları önemli haber olarak verirken Türkiye’de konu önemsiz bir olay olarak ve Gürcistan kaynaklı çarpıtılmış haber olarak verildi. Abhazya Yönetimi, yine ayrılıkçı güçler olarak lanse edildi.
Abhazya’nın 14 yıldır bağımsız bir devlet olarak varlığını sürdürmesi. Gürcistan’a göre daha istikrarlı bir yapı göstermesi göz ardı ediliyor. Gürcistan’da daha yeni bir Hükümet skandalı ortaya çıkıyor. Bir bakan yolsuzluk nedeni ile tutuklanıyor. Bunlar Türkiye basını için çok da önemli bir haber olmuyor.
Ancak, Soros Gürcistan Cumhuriyeti, Abhazya’ya saldırdığında Gürcistan’ın yanlış haberleri basında yer buluyor.
Bizler; bu tür olaylara alıştık, ancak bu tür haberlerin verilmesinde Türkiye’den Abhazya’ya destek veren kuruluşlarında katkısı olmuyor mu? Eğer gelişmeler gün be gün takip edilse ve Türkiye’de ki Basın organları doğru haberler ile bilgilendirilse, en azından bazı basın organları doğru haber yazabilirler.
Bizler www.abhazyam.com olarak sitemizde Abhazya’da yaşanan olayları sizlere sadece Abhazya basın ajansından değil Rusya haber Ajanslarından da ulaştırmaya çalışıyoruz. Rusya haber ajanslarının Abhazya’da kendi büroları bulunuyor. Onların haber programlarından bilgi alarak sizlere ulaştırmaya çalışıyoruz. Nitekim Gürcistan’ın Abhazya’ya saldırmasını da ilk olarak 21/09/07 Sabahı Türkiye’ye bizler duyurduk.
Bizler bugün için Türkiye’de ulaşabildiğimiz organlara haberleri göndermeye çalışıyoruz. Bugün için amatörce yapılan bu çalışmaları ileriye yönelik olarak geliştirmeyi düşünüyoruz.
Abhazya’nın Türkiye’de ki temsilcisi olduğunu belirten kuruluşlardan bugüne kadar ne bir haber verildi ne de Gürcistan’ı protesto eylemi gerçekleştirildi. Bunlar benim daha önceden de belirttiğim gibi Statükocu yapıların hantallığını ortaya çıkarıyor.
Diaspora Gençliği neden Gürcistan elçiliklerine “siyah çelenk bırakma eylemi” gibi protesto girişimlerinde bulunmuyor. Ve Türkiye’de yaşayan Kuzey Kafkasyalıların Abhazya ve Güney Osetya konularında hassasiyetlerini tüm topluma hissettirmiyorlar.
Bu durağanlık Toplumu yönlendirdiğini iddia eden kurumların yapılarından kaynaklanıyor. Eğer bu yapılar tabandan gelen tepkiler ile hareketlendirilmez ise ileride yaşanabilecek olaylarda neler ile karşılaşabileceğimizi tahmin etmek hiçte zor bir şey değil.
Kendisini sadece Abhazya Devlet Başkanının Türkiye’ye yapacağı ziyarete odaklayan kurumlar yaşanan gelişmelerin dışında kalırlar.
Lütfen yaşanan gelişmeleri gün be gün takip edelim ve toplumu konular ile ilgili olarak duyarlı hale getirelim. www.abhazyam.com
Sayı : 2007 10