Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Eyerci: “Kültürümüzün tanıtılması ve yaşatılması için buradayız” 

Eyerci, toplumların kültürlerine daha faydalı hizmetler sunulabilmesi için öncelikle derneklerin ekonomik yönden sıkıntılarını çözmesi gerektiğini söyledi. 

Kahramanmaraş Kafkas Kültür Derneği’nin 1995 yılında kurulduğunu belirten Yönetim Kurulu Başkanı Aytural Eyerci, derneğin kuruluşundan bu güne kadar toplum yararına, kültürün tanıtılması ve yaşatılması adına özverili çalışmaların yapıldığını söyledi. 

Bu anlamda birçok etkinliğe ev sahipliği yapmış, sosyal ve kültürel faaliyetlerin içerisinde olduklarını kaydeden Eyerci; “Tüm Kafkas Derneklerinde olduğu gibi eğlence programları, salonlarda çeşitli toplantılar ve yaz aylarında düzenlenen festivaller gibi etkinliklerin yanı sıra, herkes tarafından önemsenen ve takdir edilen l. ve ll. Habze toplantıları tertip edildi. Bölge Dernek Başkan ve Yönetim Kurulları, Federasyon Başkanımız, köy muhtarları ile ihtiyar heyetlerinin yanı sıra bir birinden değerli birçok misafirin katıldığı bu toplantılarda, kültürümüzün, örf ve adetlerimizin dünü, bu günü ve geleceği konusunda sunumlar yapılmış, uzun değerlendirmeler sonunda, kültürümüzün yaşatılması, yöremizdeki örf ve adetlerimiz ile ilgili önemli kararlar alınarak uygulanmaya başlanmıştır” diye konuştu. 

Toplantılarda alınan kararlar ile örf adetlerimizin yöremizdeki uygulama şekilleri belki de ilk defa kitapçık halinde bastırılarak dağıtıldığını kaydeden Eyerci, kitap ve içeriğinin büyük ilgi uyandırdığını söyledi. 

Eyerci; “Dernek daha verimli ve sağlıklı hizmet verebilmek için kendi binasını yapmaya karar vermişti. 1207 m2 arsa üzerine, 4 katlı olarak projelendirilen sosyal tesis inşaatının l. Katı tamamlanarak 22 Mart 2009 tarihinde geniş katılımlı ve görkemli bir törenle hizmete açılmıştır. Açılış merasimine, Kahramanmaraş Milletvekilleri, Belediye Başkanı, Federasyon Başkanımız, Bölge Derneklerimizin Başkan ve Yönetim Kurulları ile beraber halkımızdan büyük bir katılım olmuştur” diye konuştu. 

Projenin tamamlandığında Kafkas yemek kültürünün hayata geçirileceği mutfak ve kafeterya, toplantı ve çalışma salonları, her kesimin faydalanabileceği geniş bir kütüphane, okuma salonları, misafirhane ve öğrenci misafirhanesi ve diğer sosyal ve kültürel ihtiyaçların karşılanacağı komple bir kültür evi olacağını dile getiren Eyerci, derneğin kendi binasına taşınmış olmasının, bundan sonraki çalışmalarına hem ekonomik hem de fiziki ortam yönüyle büyük rahatlık sağlayacağı söyledi. 

Eyerci; “Toplumumuza ve kültürümüze daha faydalı hizmetler sunulabilmesi için derneklerin öncelikle ekonomik yönden sıkıntılarını çözmeleri gerektiği düşüncesindeyiz. Bugüne kadar dernek çalışmalarında maddi ve manevi katkıda bulunan özel ve tüzel kişilere, kurum ve kuruluşlara en derin minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu. 

Emrullah CANBOLAT – K. Maraş 

 

Sayı : 2009 05 

 

Yazarın Diğer Yazıları

Aidiyet yolculuğu ve ikilemler

Papirüs Yayınevi’nin “2 ağaç arasında...” kitabının yazarı Can Karakaş için düzenlediği tanıtım etkinliği 19 Ekim’de Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı’nda gerçekleştirildi. Atalarının kökenini ileri yaşlarında...

Judoda gümüş madalya

19-20 Ekim’de Kosova’da yapılan U23 Balkan Judo Şampiyonası’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) adına mücadele eden Çkippa Gökçe Güneş, gümüş madalyanın sahibi oldu. Sakarya Mesudiye Köyü’nden...

Sevda Alankuş’a Medya Araştırmaları Ödülü

Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları Derneği’nin (BAMAD) 10-13 Ekim tarihleri arasında düzenlediği 2. İzmir Basın Kampı’nın son gününde Basın Özgürlüğü ve Medya Araştırmaları ödülleri...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img