Fotoğraf Sergisi: ‘Çeçenya’yı Unutma’  

0
501

Kahramanmaraş’ta Çeçenya Türkiye Fahri Konsolosluğu tarafından ‘Çeçenya’yı Unutma’ isimli fotoğraf sergisi açıldı. Açılışa Çeçenya’nın Türkiye Fahri Konsolosu Medet Ünlü, Fahri Konsolosluk Kahramanmaraş Temsilcisi Ali Işık ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  

Açılışta konuşan Ünlü, 18 yıldır devam eden savaşın bir şekilde kamuoyunda unutulmuşluğunu bertaraf etmek için burada olduklarını belirtti. Çeçenya’da olup bitenleri Türkiye halkı ile paylaşmak istediklerini ifade eden Ünlü, “Orada yaşanan insanlık dramını fotoğraflarla bir kere daha göstermek istedik. Geçmişte muhtelif uygulamaları farklı yerlerde yapmakla beraber bu fotoğraf sergisini bütün vilayetlerde açmayı planlıyoruz. Bu, aynı zamanda Çeçenlerin bağımsızlık fikrinden asla vazgeçmediğinin de göstergesidir. Kurtuluş savaşının ne anlama geldiğini çok iyi bilen Kahramanmaraş’ta bu etkinliği yapmanın da ayrı bir anlamı vardır” diye konuştu. 

Gazetecilerin sorusu üzerine, hükümetin başlattığı Kürt açılımı ile ilgili de değerlendirmelerde bulunan Ünlü, Türkiye’de yaşayan insanların Türk devletine bağlılıkları açısından sıkıntı yaşamaksızın, barış ve huzuru diğer insanlarla birlikte paylaşarak hayatı devam ettirebilmesi gerektiğini söyledi. 

Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet olma açısından asla bir zafiyet yaşamaması gerektiğine dikkat çeken Ünlü, “Çünkü şu an devlet olma gayreti içindeki Çeçenlerin henüz bağımsızlığı kabul edilmemiş olmasından dolayı devletsizliğin ne anlama geldiğini biz çok iyi biliyoruz” diye konuştu. 

Ünlü, Türkiye’de yaşayan insanların, bu ülkenin insanı olmaktan gurur duyacakları zemini bulması gerektiğini de sözlerine ekledi. Açıklamaların ardından, serginin açılışı gerçekleştirildi. Çeçenya’daki savaşın yanı sıra Irak, Filistin ve Doğu Türkistan’da yaşanan insanlık dramlarına da yer verildi.   

Emrullah Canbolat – Nadir Yamaç 

  

Sayı : 2009 09