Kamuoyuna Duyuru

0
569

İstanbul Kafkas Abhazya Kültür Derneği eski Bşk. ve Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun Kuruluşunda (03 Temmuz 2003 Ankara) İstanbul Abhaz Derneği temsilen kurucu üye ve 2007 yılı sonuna kadar da Yönetim Kurulu’nda yer alan bir kişi olarak geçmişte aldığım görevler ve sorumluluklar nedeniyle toplumumuz için önem arz edeceğini düşündüğüm bazı konuları sizlerle paylaşmak için yazıyorum. 

Yaklaşık bir iki aydır, daha çok internet ortamında yer alan işlenen Abhazya’nın Dostları adı altında sivil bir insiyatifin oluşturulması ile ilgili bir çalışmalar yapıldığı duyumları almaktayım. Rahatsız olduklarını dile getiren birçok kişi bilgileri olmadan isimlerinin bu oluşumun içinde yer aldığını söylemekte ve kaygılarını dile getirmektedir. 

Bu oluşumun, topluma gönderdikleri yazılarındaki sloganları “HAYDİ ŞİMDİ BİRLİK ZAMANIDIR: gelin el birliği ile kültürümüzün; dilimizin yegane yaşayabileceği yer olan Ana-Ata Vatanımız Abhazya için el-ele olalım.”  

Abhazya için elele olmayı birlik olmayı reddeden bilmediğimiz kurumlar mı var? 

Bu oluşumun öncüleri yarım asırlık derneklerimizin yönetimlerinde başkan veya üye olarak yer alan kişilerdir. Bazıları saman alevi gibi sönen oluşumlarında kurucusudur 

 (1952’de İstanbul Kafkas Derneği, 1967’de Kafkas Abhazya Kültür Derneği, 1978’de Şamil Vakfi, 1990’da İstanbul Dostluk Kulübü ve 2003’de Kafkas Dernekleri Federasyonu) 

* Kültürümüzün yaşatılması, ve birlik ve beraberliğimiz için bu kurumlarımızla gerekli 

   çalışmalar yapılamıyor mu? 

* Birlik ve beraberliğimiz bu kurumlarla oluşturulamıyor mu? (hani birlik ve beraberliğimiz 

   için birçok dernekle beraber federasyonumuzu kurmamış mıydık. 

* Ne oldu da bu 56 dernek üyesi olan federasyonumuz da birlik ve beraberliğimizi 

   sağlayamıyor mu? yoksa federasyonda bir işe yaramıyor mu? 

* O zaman bu öncü arkadaşlara sesleniyorum bu kurumlarımız sizlere hiç bir şey ifade 

   etmiyor mu? veya işe yaramıyor mu? ya da bu kurumlarla bir yere varılmaz mı 

   diyorsunuz? 

* O zaman lütfen üyelerinizi acilen toplayıp bu durumu anlatmalısınız. 

Bu kurumlar yıllardır yaptıkları faaliyetlerle kültürümüzü yaşatma ve korunmasında ciddi çalışmalar yapmışlardır. 

  • Peki şimdi ne oldu da bu kurumları atıl vaziyete düşürdük. 
  • Peki bu kurumlar işe yaramıyordu da neden yönetimlere talip oldunuz? 
  • Peki bilmeden bu yönetimlere geldiniz ve bu kurumlarla istediğiniz faaliyetleri gerçekleştiremiyorsunuz diyelim, o zaman neden istifa etmiyorsunuz. 
  • Gerçekten bu kurumlarımızla, bizlere özgü ve gerekli faaliyetleri gerçekleştiremiyorsak yapılarını irdeleyelim ve değiştirelim veya hiç işe yaramıyorlarsa kapatalım, bu kurumları bunca yıldır neden yaşatmaya çalışıyoruz ki, kendi kendimizi yargılayalım, doğru olanını bulalım, kesin bir sonuç elde edelim. 

Bu oluşum toplumumuz için olmazsa olmazı ise, yapılan toplantılara toplumumuzun tüm kesimleri ve kurumlar (vakıf ve dernekler) neden davet edilmedi? 

 

Sayı : 2008 07