MHP, Çerkes Ethem ve KAFFED

0
815

MHP Genel Başkan Yardımcısı Recai Yıldırım, görevden alınan Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak’la ilgili iddiaları ortaya atan MHP’li meclis üyesi Mustafa Tuncel’i Çerkes Ethem’e benzetmiş, Kaffed Genel Başkanı Cihan Candemir de MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye kınama mektubu göndermişti.

Buraya kadar her şey güzel. Bir tepki verilmesi gerekiyordu. Ancak Candemir, Başkan Yardımcısını kınarken süreçte gösterdiği tavır nedeniyle Genel Başkan’a teşekkür ediyor. Kimlikleri tanımayan, tüm demokratik reformların karşısında duran bir partinin nesine teşekkür edilir. Bunun adı ‘ince siyaset’ olamaz herhalde! Ama muhtemelen böyle söylenecektir.

Hep belirttiğimiz gibi, seçimlerde oy verilecek siyasi parti/partiler işaret edilemeyebilir ama oy verilmemesi gerekenler işaret edilmelidir. Çünkü ölçü çok nettir: Kimliğimizi tanımayana oy yok.

Ayrıca Çerkes Ethem konusu “tarihte kalmış bir konu” olarak değerlendirilemez.

Federasyonun da girişimde bulunduğu gibi, ders kitaplarındaki resmi tarih yanlışının düzeltilmesi ve itibar iadesi, gündemde tutmamız gereken bir konudur. Ergenekon süreci de son yaşanan olay da bunun bir kanıtıdır.

 

JINEPS 

 

Sayı : 2010 04