Akordiyon sesiyle geçti çocukluğu Gökhan Şen’in, o sesle büyüdü. Lise yıllarında akordeon çalarak başladı amatör müzik hayatına. Yine amatör olarak devam etti faaliyetlerine. Çerkes Etnik Müziğinin durumu hakkındaki açığı gördükten sonra kendince daha profesyonel olmak için çalıştı. Kayseri’de arkadaş grubu ile çeşitli kayıtlar yaptı. Bu uğurda maddi manevi desteklerde bulundu, teşvik edici çalışmalar yaptı. Küçük adımlarla yürüdüğü bu yolda önceliği güncel değil de kaybolmak üzere olan Çerkes Ezgilerine verdi ve 2 yıl önce İstanbul’da başladığı kayıt sürecini üniversiteyi bitirdikten sonra dönüş yaptığı Nalçik şehrinde profesyonel ellerin yardımıyla bitirdi. Çalışmaları sırasında irili ufaklı zorluklarla karşılaşsa da inancını yitirmeyerek hiç bir vokal geçmişi olmamasına rağmen, gelecek nesillere aktarmak için vokal yapmaktan çekinmedi. Gelecekte inandığı değerler gereğince daha profesyonel şekilde çalışacak ve toplumuna yarar sağlamayı misyon edinip bu uğurda çaba sarfedecektir.
Albüm
‘‘Zamanın acımasızca akışı ve yaşam döngüsü karşısında kayıt altına alınmayan eserler tükenmeye mahkumdur. Bu sebeple insanlığın içinde bulunduğumuz zaman diliminde toplumumuzun tarihini, yaşantısını, geçmişini ve kültürel değerlerini kayıt altına almaması bizden sonraki nesillere kültürü anlatmakta zorluklar getirecektir.’’ düşüncesi ile yola çıkarak çocukken köyde Çerkes düğünlerimizde duyup hafızamıza kazınan ezgileri orijinal ve mahalli hallerine sadık kalarak günümüzün bize sunduğu imkanlarla sentezleyip gelecek nesillere aktarmaktır yegane amaç.
Çok değerli bir büyüğümün söylediği hatırımdan hiç gitmeyen bir söz var ‘‘Müzik o kadar güçlüdür ki toplumların kendi kültürlerini, yaşamlarını ve geçmişlerini unutmama mücadelesinde en etkili silahlardan birisidir’’ Bu inanç ile birlikte insanlık adına çölde bir
kum tanesi büyüklüğünde dahi olsa bu mücadeleye katkı sağlamak ve kendine, kültürüne ve geçmişine inanan herkesin ileride kalıcı eserler bırakması temennisiyle.
kum tanesi büyüklüğünde dahi olsa bu mücadeleye katkı sağlamak ve kendine, kültürüne ve geçmişine inanan herkesin ileride kalıcı eserler bırakması temennisiyle.
Sayı : 2011 10