Vunerov

0
635

Ey Çerkes Milleti, Garbın afakını sarmıştı çelik zırhlı duvar-unutup gitmiştim sizi. Meğer yaşıyormuşsunuz hala, iyi. Jıneps adlı bi garip neşriyat peşime düştü yazsanız-mazsanız diye. Ben de işsizim bu ara-ne yalan söyleyeyim, (gerçi para mara da pek var gibi görünmüyor ya bunlarda) peki dedim, 3 aylık ev kiramı ödeyin ilk yazımı yazayım. Manhattan’daki kirayı tabii. Olur dediler ama ter içinde kaldı patron. (makul bir Düzceliymiş diyorlar-neyse) Yazıyorum muhterem Müslümanlar.
****
—Sayın Vunerov, Teavun cemiyeti kurulmuş yeni baştan. Ne diyorsun Allasen?
Dr. Mansur Falcı / İzmir
— Sayın Doktor, Teavun Cemiyetinin kurulmasını olumlu buluyorum ben. Arkasından Kuvayi- Seyyare de kurulur ve başımıza gelecek olanda gelir. İkinci bir Cumhuriyet kurulurda tekke ve zaviye olarak nitelenirse bu kurumlar- ki Allah göstermesin. Gitti sizin Bağlarbaşı.
***
— Sayın Vunerov, valla özlemiştik sizi. Nerelerdeydiniz? Monaco maceralarınız falan ne oldu? Nınej yaşıyor mu hala ve siz hala Çerkes misiniz?
Prof. Ragıp M. / Adapazarı Mahsusası
— Allah razı olsun Sayın Mahsusa Ragıp M. Bıraktığınız yerdeydim Brooklyn’de ama Jıneps ödeyeceğim deyince Manhattan’a taşındım. Göreceğiz bakalım. Monaco ile ilgili çok fazla konuşmak istemiyorum. Seviyeli bir ilişkimiz vardı oysa. Aram açık diyeyim, ela gözlü yar ile.
Ninej yaşıyor ve mektuplarını alıyorum sık sık. Ayrıca Sky’dan görüşmelerimiz başladı son haftalarda-ki çok matrak. Anjukey-Manjukey ekranlarda her gün. Fırçalar sürüyor tabi ama aramızdaki karşılık beklenmeyen aşk da sürüyor Allah çarpsın.
Ağır soruya gelince; öyleyim diye düşünüyorum ben. Kırmayayım bi tarafını.
***
— Sayın Vunerov, Tekrar aramıza dönmüş olmanızdan mutlu oldum. Kaf-fed yönetimi değişti.
Ne değişecek sizce?
Taymaz Bey / Ankara
-Kısaca cevap vereyim Sayın Taymaz Bey, Anayasa değişecek.
***
— Sayın Vunerov, bizim Çerkesler, hapishanesi olmayan bir toplum olmaktan çok fena gurur duyuyor, siz de duyuyor musunuz?
Kuşha Faruk Bey / Kırkpınar-Simirna
—Sayın Simirna eşrafından Kuşhabiy, Pek öyle gurur duyulacak bir şeymiş gibi görünmüyor bana bu. ‘Zekho’ (yağma) geleneği olan bir toplum hapishaneyi ayakta tutacak bir güce sahip değildi diye övünmek neyin nesi? Zekho’dan dönenlerin soylulara dağıttıkları ganimetlerde başka bir sorun. Bütün bir toplumu suç ortağı haline getiren o!
Hapishane işletmek, öyle kolay bir şey mi o kadar?
Görüşürüz diye umuyorum değerli okuyucularım.
Vunerov

Sayı : 2012 02

Yayınlanma Tarihi: 2012-02-01 00:00:00