KAFFED Suriye Kriz Masasından haberler

0
459

Suriye’den gelen yeni kafile Kayseri’de
Gaziantep Dernek Başkanımız  Hakan Bey tarafından karşılanan 15 kişiden oluşan Suriyeli soydaş ailelerin tüm ihtiyaçları ve ulaşım giderleri Kriz Masamız tarafından karşılanarak Kayseri’ye yolcu edilmişlerdir.

9 kişilik aile, Pınarbaşı Karakuyu Köyü Muhtarı Erdal Altıok tarafından karşılanmış ve Karakuyu köyünde  tahsis edilen evlere yerleştirilmiştir. Diğer 6 kişilik aile ise Kayseri Kriz Masası üyesi Zafer Bolat tarafından misafir edilmekte olup, kısa bir süre sonra kendileri için hazırlanan eve yerleştirileceklerdir.

8 kişilik aile Mustafakemalpaşa’ya gönderildi

5 Şubat’ta İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaşan 8 kişilik Kip ailesi İKKD GENÇ üyeleri tarafından karşılanmış, İstanbul Bağlarbaşı Derneğimize getirilerek, ihtiyaçları karşılanıp istirahatleri sağlandıktan sonra Mustafakemalpaşa Derneğimizin tahsis ettiği eve yerleşmek üzere Bursa Mustafakemalpaşa ilçesine uğurlanmıştır.

Aile, Mustafakemalpaşa Dernek başkanımız Ercan Bey  tarafından karşılanarak Kadirçeşme köyünde  hazırlanan eve yerleştirilecektir.

Suriyeli soydaşlarımızın gelişleri sürüyor

Adana Dernek Başkanımız  İsa Bey ile irtibata geçen 14 kişilik Suriyeli gurup Lübnan üzerinden bu sabah Taşucu’na  yetişmişlerdir. Taşucu’nda Mersin Dernek Başkanımız İbrahim Burcu tarafından karşılanan grup Mersin’e getirilmiş, 4 kişi Mersin’de konaklayacakları eve yerleştirilmiş, diğer 10 kişi ise Düzce Dernek Başkanımız Murat Caymaz irtibata geçilerek evleri ayarlanmış olup, bu akşam Düzce’ye  uğurlanacaklardır.

11 kişi Balıkesir’e gönderildi

20 Şubat sabahı Kaffed Suriye Kriz Masası üyesi Erdoğan Yaşar’ı arayan ve 3 aileden oluşan Suriyeli 11 kardeşimiz, kendi imkanları ile İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na ulaştıklarını, yardıma ihtiyaçları olduğunu dile getirmişlerdir.

İstanbul derneklerimiz arasında yürütülen planlama sonucu, kardeşlerimiz İKKD-GENÇ üyeleri tarafından havaalanından alınarak İstanbul Kafkas Kültür Derneğine (İKKD) getirilmiş, acil ihtiyaçları giderilerek, istirahatleri sağlanmış, saat 17:00’de Balıkesir otobüsüne bindirilerek kendileri için acil olarak tahsis edilen eve doğru yolcu edilmişlerdir.

Kuşha, Şaguj ve Şaş’esülalerinden oluşan 11 kişilik bu grubun İstanbul-Balıkesir ulaşımları Kaffed Suriye Kriz Masamız tarafından, İstanbul içi havaalanı ve otogar ulaşımları İKKD tarafından karşılanmıştır. (www.kaffed.org)

 

Sayı : 2013 03