Hayırlısıyla bir sandık daha…

0
488

Başlıktan belli, nisan referandumunda oyum hayır. Gerekçem çok.
-Yasama, yürütme ve yargıyı bir siyasi parti başkanının, üstelik çoğulculuğu bir yana bıraktık seçim yasası gereği çoğunluk oyunu (2002 seçimlerinde %34 oy ile tek parti iktidar oldu) alan bir parti başkanının kişisel tercihlerine bırakmamak için hayır!
-Hem yasa yapan, ham uygulayan, hem yargılayan ve hem de sorumsuz olan bir kişinin yönetimi demokrasi olmayacağıiçin hayır!
-Halkın doğru bilgi almasını sağlamak asıl işi olan ve bu nedenle yasama – yürütme ve yargıdan sonra 4. kuvvet olarak anılan medyanın yakasını iktidardankurtarabilmesi, gazetecilerin tutuklanmaması, gazete – radyo ve televizyonların kapatılmaması için hayır!
-Düşüncelerimizi çekinmeden – ürkmeden özgürce ifade edebilmek için hayır!
-Terörle, baskıyla, korkuyla, işsizlikle, itibarsızlaştırmayla ve daha bir sürü olumsuz şeyle terbiye edilmemek için hayır!
-Toplumun din ve mezhep üzerinden ayrıştırılmaması, etnik ayrımcılığa son verilmesi için hayır!
-Nefret tohumları ekilmemesi, kindar nesil yetiştirilmemesi için hayır!
-Barış isteyen ve sesini toplumun geri kalanına duyurmaya çalışanlara biber gazı sıkılmaması, hapse atılmamaları için hayır!
-Çocuk yaşta evliliklerin engellenmesi, tecavüz edip sonra evlilik yapanların affedilmemesi, kadınların daha fazla ölmemesi için hayır!
-Suruç’ta, Ankara’da, İstanbul’da, ülkenin her köşesinde bombalı saldırılarla yüzlerce canımızın aramızdan alınması karşısında bir tek üst düzey sorumlunun istifa etmemesinin normal bir durummuş gibi sunulmaması için hayır!
-Halkın kendi temsilcilerini doğrudan seçebilmesi, seçtiklerini geri çağırabilmesi, siyasete daha çok katılabilmesi, söyledikleri nedeniyle başına bir iş açılır diye korkmaması için hayır!
-Vekillerin sadece kürsü dokunulmazlığının olması; maddi kazanç sağlayanlara, insan haklarını ihlal edenlere, nefret suçu işleyenlere dokunulması için hayır!
Veee evet diyecekler, evet diyen siyasetçiden öğrenciye herkesin kullandığı olanakları hayır diyenlerin de kullanabilmesinin ve özgürce hayır demenin sonucu zarargörmemenin teminatı olmak durumunda. Bunu yüksek sesle ifade etmeliler, takiyye yapmadan, çekinmeden ve korkmadan.

Önceki İçerikSorduk: Referandum hakkında ne düşünüyorsunuz?
Sonraki İçerik23 Şubat 1944 anısına Sibirya yollarında
Yaşar Güven
1958’de, Düzce Köprübaşı Ömer Efendi Köyü’nde doğdu. 1980 yılında İTÜ Gemi İnşaat ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nden mezun oldu. Üyesi olduğu Gemi Mühendisleri Odası’nın (GMO) 50. yıl ve İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin (İKKD) 60. yıl Andaç çalışmalarının editörlüğünü yaptı. Her iki kurumun yönetim kurullarında görev aldı. Kurucusu olduğu firmada iş yaşamı devam ediyor. 2005 yılı aralık ayında yayın hayatına başlayan Jıneps gazetesinin kurulduğu tarihten itibaren yayın kurulu üyesi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz