“Salihli Çerkes Pikniği”

0
847

Salihli’de geleneksel hale getirilen ve bu yıl 17. kez gerçekleştirilen “Salihli Çerkes Pikniği” yoğun ilgi gördü. Sart piknik alanında gerçekleştirilen etkinliğe Salihli’nin yanı sıra çevre il ve ilçelerde de çok sayıda konuk katıldı. Kafkas Dernekleri Federasyonu Salihli Temsilcisi Bülent Örs, “Çerkes kökenli, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları, Türkiyeli Çerkesler olarak kültürümüzün, geleneklerimizin, dilimizin yaşatılması, dostluğun pekiştirilmesi ve tanışıklığın artırılması amacıyla başlattığımız “Çerkes Pikniğinin” 17.’sini gerçekleştiriyoruz.

Hep bir arada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi.


Kafkas Dernekleri Federasyonu Salihli Temsilcisi Bülent Örs, “21 Mayıs 1864 Çerkes sürgün ve soykırımının yıl dönümüdür. Çerkesler anavatanları Kafkasya’dan sürülmüştür.

Salihli’deki Çerkesler Balkan göçüyle Anadolu’ya göç edenlerdir. Çerkeslerin iki vatanı vardır. Birincisi Anavatan Kafkasya, diğeri yaşanan vatan Türkiye, bizler ikisini de seviyoruz. Çerkes kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak kültürümüzün, geleneklerimizin, dilimizin yaşamasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

Program, Manisa Kafkas ve Kültür Derneği’nin gençleri ve katılımcıların Kafkas halk dansları gösterisi sonrası sona erdi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz