KAFDAV: ‘Genç Akademisyenler Buluşması’ Ankara’da yapıldı

0
467

Kafkas Araştırma Kültür ve Dayanışma Vakfı (KAFDAV) tarafından Kafkasya Çalışmaları kapsamında düzenlenen “Genç Akademisyenler Buluşması”, 13-14 Kasım 2021 tarihleri arasında Ankara’da gerçekleştirildi.  

Genç Akademisyenler ve akademisyen adaylarının arasında yakından tanışması, işbirliği ağlarının oluşturulması, tez çalışmaları sırasında yaşadıkları zorluklarla bu konuda KAFDAV’dan talep ve beklentilerinin tespit edilmesi, ortak araştırmalar ve bilimsel etkinlikler için yol haritası oluşturulması amacıyla düzenlenen buluşma, Kuzey Kafkasya halklarının tarih ve kültürlerine ilişkin çalışma yapan 35 yaşını geçmemiş yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile mezunlarına açık olarak gerçekleştirildi. 

Yurtdışından ve yurtiçinden çok sayıda genç akademisyen ve akademisyen adayının katıldığı buluşmanın açılış oturumunu Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Ayla Sevim Erol yönetti.  

KAFDAV Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sabri Tekir ve KAFDAV Başkanı Muhittin Ünal’ın açılış konuşmaları ile başlayan ilk oturum, katılımcıların kendilerini tanıtmaları ile tamamlandı. Çay-kahve molasından sonra KAFDAV ziyaret edildi. KAFDAV Başkanı Muhittin Ünal tarafından araştırma merkezinde mevcut olan her türlü materyal ve talepte bulunan her kökenden araştırmacıya ne gibi katkılar sunulmakta olduğu ve daha iyi ve nitelikli hizmet verebilmek bakımından karşılaşılan sorunlar hakkında gençler bilgilendirildi. 

Öğleden sonra gerçekleştirilen ve oturum başkanlıklarını Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Ardıç ve Dr. Öğr. Üyesi Caner Yelbaşı’nın yaptığı ikinci ve üçüncü oturumlarda katılımcılar kendi tez çalışmaları ve yaşadıkları problemler hakkında bilgiler verdi. 

14 Kasım Pazar günü gerçekleştirilen programın ikinci gününde “Ortak Araştırma ve Bilimsel Etkinlikler İçin Öneriler ve Proje Grupları Oluşturulması” başlığıyla gerçekleştirilen ilk oturumun başkanlığını Prof. Dr. Önder Duman yaptı. Katılımcılar, öneri ve proje grupları ile ilgili görüşlerini belirtti. 4 ayrı alanda çalışma grupları oluşturmanın mümkün olduğu görüldü. 

Dr. Öğr. Üyesi Cemre Erciyes’in başkanlığını yaptığı beşinci oturumda ise Kafkasya çalışmaları konusunda Kuzey Kafkasya halklarını ilgilendiren materyallerin bulunduğu önemli arşivler, kütüphaneler ve iletişim bilgileri hakkında genç araştırmacılara bilgi sunuldu. Arşiv taramalarının nasıl yapılması gerektiğini Cemre Erciyes, Osmanlı arşivlerini Bekir Yılmaz, İngiltere arşivlerini Caner Yelbaşı, Ortadoğu ülkeleri arşivlerini ise Kemal Jeloka anlattı. 

Oturumun son 40 dakikasında gençler söz alarak dilek, temenni ve beklentilerini dile getirdi.  

Programın kapanış oturumunun başkanlığını Dr. Didem Çatalkılıç ve Dijan Özkurt birlikte gerçekleştirdi. İki günün genel bir değerlendirilmesinin yapıldığı bu oturumdan sonra katılımcılara “Katılım Belgeleri” takdim edildi. Son temenni olarak, yaş sınırlaması yapılmadan, kendisini genç kabul eden akademisyen ve akademisyen adaylarının katılımına açık bir başka toplantıda buluşmak temennisiyle programa son verildi. 

Haber: Murat Duman 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz