Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Къыхахыгъэ Адыгабзэ ыкlи Абхьазыбзэ урокхэр

Кавказ Хасэхэм я Федерация (КАФФЕД), Псэурэ Бзэхэр ыкlи Жабзэхэр зыфиlоу, къэралыгъом и еджапlэхэм ачlалъхьагъэр зэрыгъуазэрэм фэгъахьыгъэу джэпсалэ къышlыгъ:

«Гурыт еджапlэхэм, Псэурэ Бзэхэр ыкlи Жабзэхэр зыфиlорэр зышъхьа унашъом диштэу еджапlэхэм ачlалъхьагъэ Адыгабзэ ыкlи Абхьазыбзэм пае учебникхэр къыдагъэкlыщт е къыдамгъэкlыщтыр; илъэс къэсми щылэ мазэм, я 4, 5, 6 ыкlи я 7-рэ классхэм арыс еджакlохэм къыхахырэ бзэм елъытыгъэщт.

Мыгъэрэ еджэгъум къыхахыщтхэм афэгъахьыгъэу ущызгъэгъуазэ къэбарыр цlыфхэм аlэчlэлъ ыкlи ахэр еджапlэхэм яунэе къэбар льыгъэlэс нэкlубгъохэм къащхаутыгъэх, арэу щытми, еджапlэхэм ащылажьэхэрэм къаlохэрэр узгъэохъурэ гущыlэх. Ащ къыхэкlэу, мыгъэрэ ти мэкъэгъэlу министерством къытыщт къэбарым темыжэу, тэ едгъэжьагъ я 4, 5, 6-ыкlи я 7-рэ класхэм ащеджэрэ тиеджакlохэм, Адыгабзэмрэ Абгъазыбзэмрэ къыхахынэу, тинэдэлъфыбзэ тигъуазэу, тилъэпкъ инеущэ къэтыухъумэн фэшl Ны Тыхэм тыкъяджэ.

Еджэгъу лъэхьаным Бзэхэр къыхахыным анаlэ къытырадзэн, мэкъэъэlу джэпсалъэхэр къатынэу тикъотэгъухэм зафэтэгъазэ.

Мыгъэрэ, 2023-2024-рэ илэс еджэгъум еджакlохэм апае учебникхэу къыдэкlыщтыр урокхэу къыхахыщтым елъытыгъэщт. Ащ къыхэкlэу ‘пчьагъэр изгъэкъун еджакlо еджапlэм чlэсэп’ е ‘клас зэlуахыщтэп’ шъумыlоу, шъуибзэ шъуджынэу щэч хэмылъэу къыхэшъухын фае.»

Yazarın Diğer Yazıları

“Evvelden Sonra” 18 Mayıs’ta “Bir Yazar, Bir Eser”de

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) “Bir Yazar, Bir Eser” adlı programının konuğu gazetemiz yayın kurulu üyesi Birgül Asena Güven. Güven’in Aralık 2023’te yayımlanan “Evvelden Sonra” romanının...

21 Mayıs’ta “Turnanın Dansı”

Çerkes sürgünü temalı "Turnanın Dansı Film Projesi"nin öyküsünü anlatan belgeselin gösterimi 21 Mayıs Salı akşamı 19.00-20.30 saatleri arasında olacak. Projenin ilk toplantısı 26 Ekim’de Ankara’da...

“Derneklerimiz kültürel temelde örgütlenmeler olmakla birlikte sürgün ve soykırım, anadili, dönüş hakkı gibi taleplerimizin aslında siyasetin konusu olduğu açık”

-Nasıl bir KAFFED/Federasyon/Birlik hayaliniz var? Üye derneklerle ilişkiler, uluslararası kurumlarla ilişkiler, sürgün, soykırım, başta anadili olmak üzere kimliğe ve kültüre dair her konuda nasıl...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img