Koyusiyah Kitap’tan Türkiye’nin ötekileri

0
400

Koyusiyah Kitap, “Türkiye’nin Etno-Kültürel Ötekileri” adlı kitabı yayımladı.

İngilizceden çevirisini Erdoğan Boz’un yaptığı kitabın derlemeleri, Ahmet Kerim Gültekin ve Çakır Ceyhan Suvari’ye ait…

 

Tanıtım yazısı

“Türkiye’nin Etno-Kültürel Ötekileri” sadece tarihsel, antropolojik ve sosyolojik bilgi paylaşımı aracılığıyla değil, aynı zamanda güncel gelişmelerin değerlendirilmesi yoluyla Türkiye’nin az bilinen madun etno-dinsel gruplarına ışık tutmayı amaçlamaktadır. Etno-kültürel kimlikler, dinamik ve değişken özellikler taşıyan bir görüngü olarak Türkiye’nin mevcut uluslararası politikalarının sosyo–siyasal yansıması şeklinde ele alınmaktadır.

Kitap aynı zamanda Türkiye’nin etno-kültürel ötekilerine karşı, kökleri geç Osmanlı dönemine kadar giden ve bugüne kadar devam etmiş olan ayrımcı ve ötekileştirici politikalarının sürekliliğine dikkat çekmektedir. Hangi alanlarda benzer siyasal yaklaşımlar sergilenmeye devam ettiği ve hangi alanlarda değişimler olduğunu değerlendirilmektedir. Ayrıca kitapta, etno-kültürel ötekilerin etno-siyasal hayatta kalma stratejileri değerlendirilerek çağdaş Türkiye’deki siyasal çalkantıların ve sosyo-kültürel dönüşümün bir değerlendirmesinin sunulması amaçlanmaktadır.

Etno-kültürel ötekiler kavramıyla hem ulusal ve uluslararası yasalarla tanınan, hem de resmi olarak tanınmayan azınlıklar kastedilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz