Gürcü Saldırısı ve Diyaspora (*)

0
508

Türkiye; Gürcistan’a 4 adet savaş gemisi hediye etti, 3 milyon dolara hava üssü kurdu

Gürcistan ortada olağanüstü farklı bir sebep yokken ani bir kararla Güney Osetya’ya saldırdı. Gürcistan sınırına 5-10 Km mesafedeki Tsinvali’yi en ağır silahları ile aniden kuşatarak, özel yıkıcı füzelerle şehri hedef ayırmaksızın bombardımana tuttu. Ardından savunmasız şehre girip sivil-asker,ç ocuk yaşlı demeden binlerce kişiyi katletti. Bugün itibarı ile (10.07.08) öldürülenlerin sayısı 2.000 kişiye ulaştı. Bu rakam toplam nüfusu 70.000 olan Güney Osetya’nın yaklaşık %3 üne eşit. Amaç belli soykırım yaparak,korku ve dehşet saçarak Güney Osetler’in bu topraklardaki varlığına son vermek. Önce Güney Osetya’yı,başarırsa sonra Abhazya’yı vaktiyle Acaristan’a yaptığı gibi oldu bitti ile Gürcistan’a ilhak etmek ve çok özlenen üniter Gürcistan’ı bir an önce kurmak.

Bundan 15 sene önce Abhaz kuvvetleri karşısında bozguna uğrayan Gürcistan bu cesareti nereden buldu? Gürcistan son bir kaç yıldır dış güçlerin yardımı ile silahlanmaya büyük paralar ayırdı (Bir Milyar Dolar olduğu söyleniyor). Bu rakam 6 milyonluk fakir bir ülke için çok büyük bir meblağ. Amerika yardım ediyor,Ukrayna yardım ediyor, Türkiye Gürcü ordusunu hava üssünden üniformalarına varıncaya kadar modernize ediyor. Gazetelerde açıklanan bilgilere göre Türkiye; Gürcistan’a 4 adet savaş gemisi hediye etti, 3 milyon dolara hava üssü kurdu ve Gürcistan’a yapılan yardımların tutarı 100 Milyon Dolara ulaştı (detaylar gazetelerde).Bütün bunları Türkiye’de etkili Gürcü lobisi başarıyor, işadamı ile, politikacısı ile. Sayıları 7 milyon olarak tahmin edilen Türkiyede’ki Kuzey Kafkasyalıların ise yaralı soydaşlarına politik destek bir yana, en azından ilaç ve gıda yardımı ulaştıracak ne gücü var, ne etkisi ne de lobisi. Basın ve medya Gürcü’lerin ağzından haber veriyor. Sanki saldıranlar Gürcü’ler değil Osetler. Verilen resimler, yazılar ve yorumlara göre Tsinvali’deki vahşeti Gürcüler değil sanki Osetler yaptı. Sanki ölen 2000 insan Oset değil Gürcü. Türkiye’deki 7 milyonluk Kuzey Kafkasya diasporası, yaşadığı ülkede bu denli etkisizliğin, silikliğin yok sayılmanın sebebini acilen sorgulamalıdır. Bu sorgulama yapılmadığı ve çareler bulunmadığı taktirde Kuzey Kafkasya Diasporası için gelecek çok daha üzücü onur kırıcı olacaktır.

Özel Not : Dünyadaki mevcut konjonktür ve gelişmeler Gürcülerin hak ettikleri dersi alacağı Sakaşvil’nin gidici olduğu ve kendisine Miloseviç ve Karaciç gibi soykırım hesabının sorulacağı yönündedir. (*) Marje’den alınmıştır.

 

Sayı : 2008 08