Alisa’nın iklim grevi

0
1298

Alisa Salıcı, ortaokul öğrencisi. Cuma öğleden sonraları Caddebostan sahilde Alisa’yı veya arkadaşlarından birini ‘İklim İçin Okul Grevi’ yazılı kartonlarıyla görebilirsiniz. Her cuma, İstanbul’un çeşitli semtlerinde seslerini duyurmaya çalışıyorlar. İsveçli aktivist Greta’yı tanıyorlar ve takip ediyorlar tabii. Alisa’nın pırıl pırıl gözleri ona ve arkadaşlarına bırakılan dünyadan hiç de hoşnut gözükmüyor. Kendisinin neler yapabileceğini düşünmekle kalmayıp yola düşenlerden o. Üstelik tek başına yapamayacağının da farkında. Yetişkinleri de davet ediyor mücadeleye.

Akşamüstü biz sahilde yürümeyi seçmişken, o okulundan çıkıp karton pankartıyla sahile gelmeyi düşünmüş. Cumartesi bizi Kadıköy’deki takas şenliğine davet etti ve eklemeyi de unutmadı: “Tam ‘Black Friday’ haftası olduğu için tüketime alternatif bir şey yapmak istedik.’’

Balkondaki saksınızda yetiştirdiğiniz sardunya, gölgesinde dinlendiğiniz çınar ağacı, sahilde yürürken rastladığınız Alisa… Dünya iklimine ne olduğunu, neden olduğunu düşünme vaktidir.

Haber: Birgül Asena Güven

Önceki İçerikKitap: Karlı Dağın Âşıkları
Sonraki İçerikOcak 2020 sayımız yayında
Birgül Asena Güven
1959 yılında Fethiye’de doğdu. Adigelerin Şapsığ boyundan. 1984 yılında Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünü bitirdi. İş hayatına özel sektörde 1985 yılında başladı. İstanbul Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans programına katıldı. Uzun yıllar global şirketlerde Finans Yönetimi yaptı. Kafkas derneklerinde çalıştı, yayın organlarında yazdı. Halen Jıneps yayın kurulu üyesidir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz