Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Кфар Кама

Зекlонымкlэ (Туристически) Дунаим и анахь тегъэпсахьыгъэ къоджэ 30-м ахэхьагъ 

ООН-м и Дунэе Туристически Ассацация (УНВТО) къуаджэхэм языкъегъэlэтын, ежьыр ежьырэу ахэм заlыгъыжьын, цlыфхэм ягупсэфыныгъэ нахьышlу шыlгъэным афэгъахьыхьэу ыгъэхьазырыгъэ Зекlонымкlэ (Туристически) Дунаим и Анахь Къоджэ Дэгъухэр – 2022-рэ илъэсым и тыгъэгъэзэ мазэ зыцlэ къыриlуагъэ чылэхэм, Израил ит адыгэ къоджитlум язэу Кфар Кама ахэфагъ. 

(УНВТО) Мыгъэ къэралыгъо 18-м я къалэхэм арыт къоджэ 136-рэ зэригъэпшагъ, анахь дэгъоу 32-рэ къыхахыгъ. Зекlонымкlэ Израил и Министерство (УНВТО-м) ипрограмэ къоджищ хигъэлэжьэгъагъ, ахэм анахь тегъэпсахьыгъэу къыхахыгъэр Кфар Кама ары. 

(УНВТО-м) изэнэнкъокъу ишапхьэхэр мыщ фэдэ иlагъэх: 

-Културэ ыкlи чlыопс байныгъэр, 

-Лъэпкъ култырэм иухъумэн ыкlи ар зэльягъэшlэныр, 

-Экономика ыкlи социялнэ щыlакlэм зэрэзэгъэфагъэр, 

-Зекlоным зызэриушъомбгъурэм игъусэу гушъхьалэжьыгъэм хахъоу ышlырэр, 

-Инфострукрурэр ыкlи зэльыlэсыным иамалхэр, 

-Псауныгъэр, шынэгъончьэныр. 

«Хахыгъэ къуаджэ пстэуми, ячlыопс ыкlи ягушъхьалэжьыгъэ дакlоу щыlэкlакlэм зэрэхэуцохэрэр, зэрэдиштэхэрэр зыкъаlэтыным фэшl ыпэкlэ зэрэплъэхэрэ гухэлъэу яlэхэмкlэ зыкъагъэлъэшъун фаех.» 

2022-рэ илъэсым зекlонымкlэ анахь тегъэпсахьыгъэ къуаджхэм ащыщэу Тыркуем зы чылэ къыгъэлъэгъуагъ: Ар къалэу Измир паселкэу Ёдемищ хахьэрэ къуаджэу Бирги зыфиlорэр ары. 

(УНВТО-м) 2022-рэ илъэсым изэнэкъокъу кlэух зэхахьэ, Мэзаим и 27-28-рэм 2023-рэ илъэсым Саудскэ Аравием и къалэу Эл Ула зыфиlорэм щыlэщт, ащ апэрэ шlухьафтынхэр щаратыжьыщтых. 

Yazarın Diğer Yazıları

“Derneklerimiz kültürel temelde örgütlenmeler olmakla birlikte sürgün ve soykırım, anadili, dönüş hakkı gibi taleplerimizin aslında siyasetin konusu olduğu açık”

-Nasıl bir KAFFED/Federasyon/Birlik hayaliniz var? Üye derneklerle ilişkiler, uluslararası kurumlarla ilişkiler, sürgün, soykırım, başta anadili olmak üzere kimliğe ve kültüre dair her konuda nasıl...

Vefat: Zafer Sürer

Ankara Çerkes Derneği’nin kültür ve anadili emekçilerinden, Adana Kayapınar Köyü’nden Şejoko Zafer Sürer vefat etmiştir. Ailesi, yakınları ve sevenlerine sabır dileriz. Tha bu acıyı unutturacak başka...

İKKD’nin küçük yönetmenlerinden ‘Kavuşma’

Bayrak tüm dünyada bir ulusu oluşturan en temel yapıtaşlarından biri olarak kabul görülür. Aslında bir sembol olmaktan öte milletin tarihidir, ruhudur. Geçmişten geleceğe...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img