Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

ЛЪЭХЬЭНЭ КlЭУХЫМ И ХЪУГЪЭ ШlАГЪЭХЭР

Сурэт ыкlи дэн бзэныр

Къалэу Балыккесир Черкес Хасэм илъэс псэум зэхищагъэу сурэтшlыным, дэн бзэным афэгъахьыгъэ егъэджэнхэм ауж, lэпэlасэхэм ашlыгъэхэр зыхагъэлэгъэжьагъэ къэгъэлъэгъон зэхащагъ. Кареси Къэлэ Унэшъошlым Културэм Иунэ жьоныгъуакlэм и 29-30-31-рэ мафэхэм ар къыщзэlуахыгъ.

«Лъэпкъ lэшlагъэхэм я Къэгъэлъэгъон»

Къалэу Измир Черкес Културэ Хасэм щылажьэрэ Бзылъфыгъэ Комиссием «Лъэпкъ lэшlагъэхэм я Къэгъэлъэгъон» Мэкъуогъум и 2-м зэхищагъ. Ар Эщреф Паша Селехаддин Акчичек зыфиlорэ Културэм и гупчэ къыщзэlуахыгъ. Кавказ Лъэпкъхэм я Къэшъокlо Купэу СИНД ащ хэлэжьагъ.

«Черкесием Ипсэ»

Америкэм (США) икалэу Нию Жерси щылажьэрэ Черкес Шlушlэ Хасэм «Черкесием Ипсэ-Spirit of Circassia» зыфиусыгъэ концерт пчыхьа зэхахьэр, Мэкъуогъум и 8-м Passaic County Технический Иниститут иунэшхо Кавказ лъэпкъхэр щызэфищагъэх.

«Зипчыхьапlэ Зэфэдэхэм Ячlыгу»

Къалэу Кайсери илъэсым ыкlэух пчыхьа зэхахьэкlэ зэфихьасыжьыгъ. Станбул Абхьаз Хасэм игъусэу, Мэкъуогъум и 1-м пчыхьа зэхахьэ ышlыгъ. Станбул Абхьаз Хасэм икъэшъокlо купэу Ридадэ, Кайсери Хасэм икlэлэцlыкlу клубэу Псынэ зыфиlорэр ащ къыщышъуагъ. «Зипчыхьапlэ Зэфэдэхэм Ячlыгу» зышъхьа пчыхьа зэхахьэр, Културэм Игупчэу Эрджиес зыфиlорэм щыкlуагъ. Ащ фэдэу Кайсери Кавказ Хасэм зэхищагъэу Лъэпкъ Эlшlагъэхэм адэлэжьагъэхэм ашlыгъэхэм якъэгъэлъэгъон, хьаблэу Талас дэт Цэркэв Тол щызэlуахыгъ. Лъэпкъ lэшlагъэхэр зышlогъэшlэгъонхэр жьоныгъуакlэм и 29-30-31-рэ мафэхэм ащ щяплъыгъэх.

Элбруз, кlэлэцlыкlухэр ыкlи цlыкlужъыехэр

Анкара Черкес Хасэм Кlэлэцlыкlу ыкlи Цlыкlужъыехэр зыхэт Къэшъокlо купэу Элбруз, Мэкъуогъум и 2-м Назым Хикмет ыцlэ зыхьырэ Културэм и гупчэ къыщышъуагъ. Ащ фэдэу, Орэдыlо Купэу Бадин, Мэкъуогъум и 9-м илъэс кlэух пчыхьа зэхахьэр щыриlагъ, Мэкъуогъум и 9-м, къалэу Мерсин Амфи Театрэм.

Кавказ Черкес Хасэр

Кавказ Черкес Хасэм илъэсыр пчыхьа зэхахьэкlэ зэфишlыжьыгъ. Мэкъуогъум и 9-м, Професер Докторэу Адем Бащтюрк ыцlэ зыхьырэ Културэм и гупчэу, Эсенлер хьаблэ дэтым ар щыкlуагъ. Пчыхьа зэхахьэм Кавказ Лъэпкъ Къашъохэм я Купэу Азамат, къэшъокlо купэу Ошъхьамаф, орэдыlо купэу Дежъыу хэлэжьагъ. Пчыхьашъхьэр Адыгэ джэгум зэфишlыжьыгъ.

Денизли

Къалэу Денизли Черкес Хасэм илъэс кlэух зэфэхьасыжь иlагъ мэкъуогъум и 6-м. Памуккале Лъэпкъ Эшlагъэхэм я Гупчэ щыкlуагъэ пчыхьа зэхахьэр агъэкlэрэкlагъ, Кlэлэцlыкlу Къэшъокlо Купым, Орэдыlо ыкlи Къэшъокlо Цlыкlухэм я Купэу Гунэф зыфиlорэм.

Бозюйюк

Бозюйюк Темыр Кавказ Хасэм пчыхьа зэхахьэ зэхищагъ. Мэкъуогъум и 7-м Мэтристепэ Културэм и Гупчэ къыщзэlуахыгъэ пчыхьа зэхахьэм и сцене къытехьагъ Лlэй зыфиlоэрэ Лъэпкъ Къашъохэм я Куп ыкlи Кlэлэцlыкlу Пщынэо Купыр.

Илъэсым икlэм зыкъагъэлъэгъуагъ

Станбул багларбашы Хасэм Мэкъуогъум и 10-м, хьаблэу Багларбашы Културэм и Гупчэ илъэсым икlэух щызэфэхьасыжьыгъ.

 

Yazarın Diğer Yazıları

RTÜK, Açık Radyo’nun lisansını iptal etti

“Kâinatın tüm seslerini, renklerini ve titreşimlerini” yasakladınız. Biliniz ki yasağınız ancak kâğıt üzerindedir. Özgürlükleri yaşamın her alanında kısıtlamaya devam ediyorsunuz, basın özgürlüğünü de. Kontrol altında...

Çeçenya ve Putin

İspanyol gazeteci ve insan hakları aktivisti Marta Ter Ferrer’in “Kadirov’un Çeçenya’sı: Kafkasya’daki Putin Rejimi” adlı kitabı yayımlandı. Ferrer’in 8 yıl boyunca Çeçenya’daki insan hakları ihlalleriyle...

3 roman tek kitapta toplandı

Kutarba Hayri Ersoy'un "Sürdüler, Sürgün Oldum", "Sürgün Sessiz Ölür" ve "Çöl Sıcağında Bile Üşürsün Sürgünsen" adlı romanları tek kitap haline getirilerek, Oktay Chkouta çevirisiyle...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img