Bağımsızlık Demokrasi Özgürlük Eşitlik Birlik

Kabardey-Balkar ve Karaçay Çerkes: Seçimler 14 Eylül’de

Kabardey-Balkar Parlamentosu ve Karaçay-Çerkes Parlamentosu, seçimler için 14 Eylül tarihini seçti.
Kabardey-Balkar’da dördüncü dönem milletvekilliği seçimleri 1 Mart 2009’da yapılmıştı. Kabardey-Balkar parlamentosunda milletvekili sayısı 72. Şu anki parlamentoda Birleşik Rusya Partisi’nden 52, Adil Rusya Partisi’nden 9, Komünist Parti’den 6 ve Liberal Demokrat Parti’den 5 milletvekili bulunuyor.
Karaçay-Çerkes parlamentosuna ise 50 milletvekilinin seçilmesi planlanıyor. Karaçay-Çerkes Yüksek Seçim Kurulu bilgilerine göre, seçimlere yaklaşık 315 bin kişi katılacak.
Karaçay-Çerkes’te milletvekilleri daha önceden karma sistemle seçiliyordu ve sayıları 73 idi. Şu anki ülke parlamentosunun milletvekilleri Mart 2009’da yapılan seçimlerle belirlendi. O seçimlerde 37 milletvekili orta aday listelerinden, 36 milletvekili de tek milletvekilli seçim bölgelerinden seçildi. 10 Nisan 2014’te Karaçay-Çerkes parlamentosu milletvekilleri ,oy birliği ile ülke seçim sistemini değiştiren ve milletvekillerinin sadece parti listeleri ile seçilmesini öngören kanun tasarısını kabul etti. (ajanskafkas)

Önceki İçerik
Sonraki İçerik

Yazarın Diğer Yazıları

“Evvelden Sonra” 18 Mayıs’ta “Bir Yazar, Bir Eser”de

Kafkas Dernekleri Federasyonu’nun (KAFFED) “Bir Yazar, Bir Eser” adlı programının konuğu gazetemiz yayın kurulu üyesi Birgül Asena Güven. Güven’in Aralık 2023’te yayımlanan “Evvelden Sonra” romanının...

21 Mayıs’ta “Turnanın Dansı”

Çerkes sürgünü temalı "Turnanın Dansı Film Projesi"nin öyküsünü anlatan belgeselin gösterimi 21 Mayıs Salı akşamı 19.00-20.30 saatleri arasında olacak. Projenin ilk toplantısı 26 Ekim’de Ankara’da...

Sosyal Medyalarımız

4,890BeğenenlerBeğen
1,353TakipçilerTakip Et
4,000TakipçilerTakip Et

Son Yazılar

- Advertisement -spot_img