Güney Osetya İstihbarat Daire Başkanı’na Suikast

0
460

İstihbarat Daire Başkanı Aleg Alborov, bombalı saldırı sonucu hayatını kaybetti.       

09.07.2006 tarihinde, sabah saatlerinde gerçekleşen saldırı sonrası çalışmalarına başlayan savcılık, olaydan Gürcistan Devleti’ni sorumlu tuttu. Bu iddia karşısında Gürcistan Devlet Bakanı Georgi Haindrava bir basın açıklaması ile, suçlamanın komik olduğunu ifade derek “olsa olsa Güney Osetya’nın kendi iç hesaplaşması olabileceğibi” vurguladı. Haindrava, ‘Alborov’un öldürülmesinin kendilerine hiç bir kazanım getirmeyeceğini, aksine Gürcistan yanlısı olduğu için öldürülmüş olabileceğini’ söyledi.                                        

Güney Osetya ile ilişkilerinin son günlerde bozulduğuna değinen Haindrava, ‘Alborov’un öldürülmesi ile Gürcü -Oset görüşmelerinin sonlandırılmasının söz konusu olamayacağını’ da bildirdi. Gürcistan-Güney Osetya görüşmesinin, 17-18 Temmuz’da Tiflis’ te gerçekleştirilmesi planlanmıştı. 

Güney Osetya’nın başkenti Tshinvali’de, evinden çıkıp otomobiline binmek üzere garajı  açmasıyla  uzaktan kumandalı olduğu tesbit edilen bombanın patlaması sonucu hayatını kaybeden Aleg Alborov’un İstihbarat Daire Başkanı olması için yurtsever olması gerektiğini savunan aydınlar, Alborov’un hiç bir şekilde Gürcistan sempatizanı olmadığını açıklarken olaydan Gürcistan  Devleti’ni sorumlu tuttular. 

  

Haber: Nurettin Nagoudns 

11.07.2006 

 

Sayı : 2006 08