Temmuz Ayı

0
472

1 Temmuz:  

-Kafkas Dernekleri Federasyonu Ankara Dedeman Oteli’nde “Yok olma tehlikesi altındaki diller ve Adige-Abhaz dillerinin konumu” konulu uluslar arası bir konferans düzenledi. Konferansta, konunun uzmanı akademisyenler, konuşmacılar ve üçyüz kişiyi aşkın bir davetli topluluğu katıldı. 

Konferans konuşmalarının tam metni, Nart Dergisi tarafından yayınlanacaktır. 

6-7-8 Temmuz: 

Kayseri Kafkas Derneği’nce 6.Uluslararası Kafkas Kültür Festivali, Kafkas Dernekleri Federasyonu ve Kayseri Büyük Şehir Belediyesi’nin katkıları ile gerçekleştirildi. 

Festivalde açılan resim sergisine anavatandan 8, Türkiye’den 12 ressam ve 1 heykeltıraş 50’e yakın eserle katıldı.  Konser, panel, belgesel film gösterimi ve halk dansları gösterileri festivalin diğer etkinlikleriydi. 

9 Temmuz: 

-Çorum’un Doğanlar Köyü’nde ‘Eski Çerkes Oyunları Turnuvası’ düzenlendi. 

-Yozgat’ın Çekerek Fuadiye Köyü’nde ‘Ababara Günü’ düzenlendi. Bir Abaza köyü olan Fuadiye (Khuzğuın)’nin tarihinde bir ilk olan bu etkinliğin gelenekselleştirilerek sürekli hale getirilmesine çalışılmakta. 

15 Temmuz: 

-Kayseri’nin Uzunyayla Aşağıborandere Köyü’nde köy derneğince bir şenlik düzenlendi. 

16 Temmuz: 

-Kahramanmaraş / Göksun Mehmetbey Köyü’nde Göksun Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nce ‘8.Göksun Kafkas Kültür Şenliği’ düzenlendi. 

-Düzce’nin Köprübaşı Ömerefendi Köyü’nde Düzce Kuzey Kafkas Derneği’nce ‘Düzce Kuzey Kafkas Kültür Festivali’ nin ikincisi düzenlendi. 

22 Temmuz: 

-Samsun Alaçam Kafkas Kültür Derneği’nce Karlı Köyü’nde Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ile ‘1.Kafkas Kültür Şenliği’ düzenlendi. 

23 Temmuz: 

-Samsun Kızılot Köyü ‘Kafkas Festivali’ düzenlendi. 

25-29 Temmuz: 

-Yalova Kafkas Kültür Derneği, “Kafkasya’da ve Tüm Dünyada Barış Adına” sloganı ile 3.Uluslararası Kafkas Halk Dansları ve Müzik Festivalini düzenledi. 

 

Ağustos: 

 

6 Ağustos: 

-Tokat / Erbaa Kozlu Köyü’nde ‘3.Haluj Şenlikleri’ yapılacaktır. 

-Bursa / Mustafakemalpaşa ‘Güvem Köyü Şenliği’ yapılacaktır. 

27 Ağustos: 

-Balıkesir Orhanlı Köyü’nde geleneksel ‘Şıpsı Şenliği’ nin dördüncüsü düzenlenecektir. 

  

Sayı : 2006 08