Kasım Ayı Cemiyet Haberleri

0
527

1 Kasım : Adıge Teras Cafe’de düzenlenen ve Şair Ahmet TELLİ, Yazar Turabi SALTIK, Yazar Emirali YAĞAN, Yazar Cemal TAŞ’ın katıldığı ‘Çerkesler ve Kültür-Sanat’ söyleşisi; Kafkasya’daki son gelismeler de gözönüne alınarak yazar ve aydınların Çerkes Toplumu’na Jineps Gazetesi üzerinden verebilecekleri düşünsel ve yazınsal destekleri de kapsadı. 

3 Kasım : Gaziosmanpaşa Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’nde Kadınlar  

Komisyonu toplandı.Komisyon her Cuma akşamı toplanma kararı aldı. 

4 Kasım : Abhazya’dan gelen öğrencilere burs verilebilmesi amacıyla düzenlenen Geleneksel Burs Gecesi’nde ressamımız Faruk Cimok’un bir tablosu satışa sunuldu. 

4 Kasım : İzmir Kafkas Kültür Derneği Gençlik Kolları, İzmir’deki üniversitelerde okuyan veya İzmir’de yaşayan, derneğe daha önce gelememiş arkadaşlar için tanışma yemeği düzenledi. 

5 Kasım : Gaziosmanpaşa Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği’de Haluj Günü düzenlendi. 

5 Kasım: Şamil Eğitim ve Kültür Vakfı’nın geleneksel kahvaltı programının bu ayki konuğu Hacettepe Üniversitesi, Avrasya Araştırmaları Bölümü Araştırma Görevlisi ve -GLOCAL POLITICS- Internet Dergisi Editörü Esra Kızılbuğa idi. 

11 Kasım : İstanbul Kafkas Kültür Derneği; Kuruluş yıldönümünü “Dernek Kurucularına Saygı” gecesi ile kutladı. 

11 Kasım : Yazarımız Hayri Ersoy yeni kitabı Sürgün Sessiz Ölür’ü imzalamak ve hayranlarıyla söyleşi yapmak için Ankara’da idi. Nart Dergisi tarafından düzenlenen imza günü KAF TV’den de canlı yayınlandı. 

18 Kasım : Kafkas Abhazya Kültür Derneği; Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucularından değerli büyüğümüz Hüseyin Rauf ORBAY’ın doğumunun 125.yılının kutlanması ve Abhazya’daki son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunulması amacıyla bir sohbet toplantısı düzenledi. 

19 Kasım : Samsun Birleşik Kafkasya Derneği’nin Sinema Saatinde ‘Çağrı-İslamiyetin Doğuşu’ filmi Adigece seslendirme ile sunuldu. 

19 Kasım : Uzunyayla Kafkas Kültür ve Yardımlaşma Derneği sezon açılış gecesi düzenledi. 

25 Kasım : Gaziosmanpaşa Kuzey Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği; Belediye Kültür Merkezi’nde “Mahalli Düğün Gecesi” düzenledi. 

25 Kasım : Samsun Kafkas Derneği’nin 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle Doğupark Sosyal Tesisleri’nde bir etkinlik düzenlendi. Etkinlik; Zeynep Aksoy’un konferansıyla başladı ve kokteyl ile devam etti. Kokteyl süresi içerisinde yazarımız sayın Hayri Ersoy için bir imza standı oluşturuldu. Gecede, mahalli düğün ve minik ekipleri birer gösteri sundular.


 Kafkas Derneği-Ankara Duyuru 

  1. Adigece ve Abhazca dil (okuma yazma) kursları 20 Kasım 2006 Pazartesi günü başlamıştır.
  2. Pazar günleri saat 10:00 ile 15:00 saatleri arasında yapılan miniklere yönelik dans, drama, müzik çalışmalarına yoğun ilgiden dolayı (102 çocuk) daha verimli çalışma olması ve yeni müracaat edenler için yeterli katılım olursa Cumartesi günleri de yeni grup açılacaktır.
  3. Her Cumartesi (14:00-16:00), Pazar (13:00-15:00) günleri polifonik çok sesli koro ve Cumartesi (10:00-14:00) arası yeni öğrenmek ve geliştirmek isteyenler için akordeon kursları yapılmaktadır.

 

Sayı : 2006 12