Korkunç Facianın Üzerinden İki Yıl Geçti Ama Beslan Acısı Katmerlenmeye Devam Ediyor 

0
492

Çeçen savaşçıların Çeçenya’daki savaşı durdurmak için düzenledikleri rehine alma eyleminin çok kanlı bir şekilde bastırılması sonucu mağdur olan Beslanlılar, hak arayışlarının önünü tıkayan ve kendilerini hiçe sayan devletten şikayetçi.  

 ‘Beslan’ın Sesi’ örgütü, kanlı baskınla ilgili gerçeklerin açığa çıkarılması ve uğradıkları mağduriyetlerinin giderilmesi konusundaki haklarının devletçe gasp edildiğini belirtip, tüm ‘terör eylemleri mağdurlarına birleşme çağrısı’ yaptı.  

Kuzey Osetya’daki 1 Nolu Beslan Okulu’nda 1-4 Eylül 2004 tarihlerin arasında yüzlerce çocuğun ölümüyle sonuçlanan korkunç baskının ardından seslerini duyurmak için mağdur aileler tarafından kurulan Beslan’ın Sesi örgütünün eşbaşkanı Ella Kesayeva, Regnum Ajansı’na gönderdiği mektupta yaşadıkları sıkıntıları anlattı. Kendileri için ‘Terör eylemlerinde zarar görenler- Devletin reddedilmişleri’ ifadesini kullanan Kesayeva, Rusya’da terör eylemlerinde zarar görenlerin karşılaştığı bürokratik engeller ve duygusuzluklardan yakındı. 

Beslan’daki baskında çocukları anne babasız, anne babaları çocuksuz bırakanların şimdi de mağdurları toplumun gereksiz unsurları gibi kaderin kollarına attığını belirten Kesayeva, hükümet için kendilerinin bir anlam ifade etmediğini anladıklarını ama bu durumu kabullenmeye niyetli olmadıklarını dile getirdi.  

 

Sayı : 2006 12