Venezuella, Abhazya’yı tanıyabilir

0
499

Chavez’den Abhazya’nın Bağımsızlığına tam destek 

Venezuella, Abhazya’nın bağımsızlık çabalarına tam destek verdiğini açıkladı. Abhazya Parlamentosunun davetlisi olarak bulunduğu başkent Sohum’da açıklamalarda bulunan Venezuella Ulusal Meclisi üyesi Luiz Gutieres “dünyada bir çok küçük ülke ve özgürlük mücadelesinde büyük bedeller ödemiş bir çok ulus var. Özgürlük mücadelesi bir ulusun sahip olabileceği en önemli zenginliktir. Bu zenginliğe sahip hiç bir ulusa bağımsızlıkla ilgili konularda emrivaki yapılamaz’” şeklinde konuştu.  

Abhazya’ya tüm dünya ülkeleriyle bundan böyle geliştireceği ilişkilerde başarılar dileyen konuk milletvekili “Latin Amerika’da Abhazya hakkında çok az şey biliniyor, herkesin bildiği tek konu Kosova, halbuki sizin bağımsızlık çabalarınızın da çok iyi bilinmesi gerekir, bu şekilde Dünya’dan büyük bir destek bulmanız işten bile değil” diyerek Abhazyanın durumu ve konumu ile ilgili Venezuella Parlamentosunca Başkan Hugo Chavez’e geniş bir bilgi verileceğini ve Abhazya ile ilgili sorunları genişlemesine inceleyebilmesi için Moskova’da ki Venezuella büyükelçisinin en kısa sürede Abhazya’ya geleceğini söyledi. 

 “Öyle veya böyle artık Venezuella’da da dostlarınız var” diye konuşan milletvekiline Venezuella Parlamentosu başkanlık müşaviri Abudu Rodrigez’de eşlik ediyor.  

  

  Sayı : 2006 12