Cemiyet Haberleri Ağustos 2007

0
515

3 Temmuz Cumartesi Sinop Bektaşağa köyüne süpriz ziyaret.. Adıgey ZORİ MAYKOPA grubu Karadeniz festivallerini gerçekleştirdi. Sinop’un şirin Çerkes köyü Bektaşağa’da yapılan şenlikler Sinop Çerkesleri’ni duygulandırdı. Düğün havasında gerçekleşen şenlikte grubun gösterilerinin yanında mahalli oyunlar da oynandı. 

09 Temmuz 15 bin Çerkes, Kayseri’de buluştu. Kayseri Kafkas Derneği’nce düzenlenen 7. Uluslararası Kafkas Kültür Festivali’nde Çerkesler, çimlerin üzerinde geleneksel çalgıları akordeon ve ‘pheçıç’ eşliğinde Kafkas danslarını sergiledi. Kültür Parkı’ndaki festivale, Kayseri’nin yanı sıra Çorum, Adana, Bolu, Düzce, Çorum, Kahramanmaraş, Tokat başta olmak üzere değişik illerden Çerkesler katıldı. Suriye ve Ürdün’den de çok sayıda Çerkes, festivalin konuğuydu. Geceyi Kafkas Federasyonu Başkan Yardımcısı Çetin Öner, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Jandarma İl Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Orhan Eroğlu da izledi. 

12 Temmuz İstanbul bağımsız milletvekili adayları Ufuk Uras ve Baskın Oran, Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi’nde Jineps Gazetesi tarafından düzenlenen toplantıda Çerkesler’le buluştu. Katıldıkları toplantıda Çerkesler’in sorunlarını, isteklerini dinleyen ve soruları yanıtlayan adaylar yaklaşık iki saat boyunca seçim sürecindeki Türkiye’yi değerlendirerek, ideal ortamın nasıl olması gerektiğini anlattı. 

20 Temmuz Jineps gazetesi dayanışma yemeği, TMMOB Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Lokali’nde yapıldı. Geceye JİNEPS gazetesi okurları ve çalışanları katıldı. Gazete yayın kurulu üyesi İnci Hekimoğlu konuşmasında böyle günlerin birlik beraberlik ve dayanışmayı arttıracağı günler olmasına vurgu yaptı ve tüm katılımcılara teşekkür etti. 

28 Temmuz  Düzce geleneksel Kafkas Kültür Festivali Köprübaşı Ömer Efendi ( Haç’emziye) Köyü’nde yapıldı.  

 

Sayı : 2007 08