Abhazya Devlet Kütüphanesi

0
615

Abhazya Devlet Kütüphanesi için mutlu, Avrupalı Çerkesler Federasyonu için gururlu gün  

Gazetemizin 19. sayısında Jade Cemre Erciyes’in yazısı ile okuyucularımızı bilgilendirdiğimiz Abhazya Devlet Kütüphanesi, Gürcistan işgali sırasında yakılmıştı. 

Kütüphanenin teknik donanımının yenilenmesi için Avrupalı Çerkesler Federasyonu tarafından gerçekleştirilen kampanya ile sağlanan bilgisayarların bir bölümü 16 Ocak 2008 günü Abhazya Devlet Kütüphanesi’ne ulaştı. Bu bilgi, Abhazya Devlet Televizyonu ve özel televizyon kanalı ABAZA tarafından gün boyu haber bültenlerinde ilk haber olarak yayınlandı. 

Bilgisayarların Devlet Kütüphanesi’ne teslimini gerçekleştiren Kutarba Hayri Ersoy, “Bu sıradan bir hediye değildir. Bu, vatanlarından uzakta yaşamak zorunda bırakılan halkımızın kalp atışlarıdır. Bu sesi aklımız ve yüreğimizle dinlemeli, ardından da Abhazya’nın, Abhazya’da yaşayan halkımızın kalp atışlarını en güçlü şekliyle anavatanlarından uzaklarda yaşayan kardeşlerimize duyurmalıyız...” diyerek başladığı konuşmasını, “Başta Avrupalı Çerkesler Federasyonu olmak üzere katkıda bulunan tüm hemşerilerimize gönülden teşekkür ediyoruz!” diyerek sonuçlandırdı. Olay Abhazya’da büyük takdir ve sevinçle karşılandı. 

 

Sayı : 2008 02