İchkeria Delegasyonu Polonya’da Uluslararası Bir Konferansa Katıldı

0
464

Çeçen Cumhuriyeti İchkeria Hükümeti Bakanlar Kurulu Başkanı Akhmad Zakaev beraberindeki Çeçen delegasyonu ile, 11-12 Aralık 2007 tarihinde Polonya’ nın başkenti Varşova’ da düzenlenen uluslararası bir konferansa katıldı.

(..) “Özgürlük ve Dayanışma” ismini taşıyan uluslararası konferansın konusu bağımsız ve demokratik muhalefetti. Konferansa Çeçen Cumhuriyeti İchkeria Hükümeti, Belarus, Kazakistan, Çin, Tibet, Burma, Türkmenistan, Özbekistan, Vietnam, Rusya Federasyonu temsilcileri (..) katıldı.

(..)Uluslararası konferansın süpriz ve özel konuğu ise Moskova’ nın emrindeki Rus teröristler tarafından şehit edilen Çeçen Cumhuriyeti İchkeria III.Devlet Başkanı Aslan Maskhadov’ un eşi Khusama Maskhadova’ ydı.

Konferans Polonyalı insan hakları savunucusu, politikacı ve senatör Zbigniew Romaszewski tarafından yönetildi. Romaszewski ayrıca Çeçenya’ daki insan hakları ihlalleri hakkında bir konuşma yapıp Rusya Federasyonu yöneticilerine Çeçen halkına yönelik işledikleri suçlara bir son vermeleri çağrısında bulundu. (..) Çeçen delegasyonu, konferansın organizatörlerine ve katılımcılarına Rusya Federasyonu yöneticilerinin İchkeria III.Devlet Başkanı Aslan Maskhadov’ un naaşını ailesine iade etmesi için Khusama Maskhadova’ ya destek vermelerini de talep etti. (..)

Kaynak: Kafdağı İnternet Portalı

 

Sayı : 2008 02