Rusya’da Ortodoks eğitimi zorunlu

0
528

Yaklaşık 20 milyon Müslüman’ın yaşadığı Rusya’da tüm tepkilere rağmen Ortodoks din eğitiminin zorunlu ders olarak okul müfredatına sokulacağı bildirildi.
Rusya Ortodoksları’nın lideri Aleksey II, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, 1 Eylül 2009 tarihinden itibaren Rusya’daki okullarda “Ortodoks Kültürü Esasları”nın zorunlu ders olarak uygulamaya konulacağını söyledi. Din eğitiminin zorunlu ders haline getirilmesine ilişkin kararın Milli Eğitim Bakanlığı’nın teşebbüsüyle Kaluga şehrinde yapılan konferansta alındığını belirten Aleksey II, bu dersin genç neslin manevi terbiyesine katkıda bulunacağını savundu. Diğer dini inançlara sahip vatandaşların çocukları için kendi dinlerine göre dersler verileceğini kaydeden Aleksey II, ateistlerin ise “Manevi değerlerin esasları” dersine tabi tutulacaklarını söyledi. Bakanlık ise konuyla ilgili olarak henüz herhangi bir açıklamada bulunmadı.
Rusya okullarında Ortodoks eğitimi uygulamasına ülkenin Müslüman ve Yahudi cemaatleri ile çok sayıda bilim ve kültür adamı karşı çıkarken, Devlet Başkanı Vladimir Putin de böyle bir teşebbüse karşı olduğunu beyan etti.
AA

Sayı : 2008 02

Yayınlanma Tarihi: 2008-02-01 00:00:00