Teşekkürler Kafkas diyasporası!

0
476

Değerli dostlar, bildiğiniz gibi, “Abhazya Devlet Kütüphanesi’ne Destek” kampanyası, geçtiğimiz aylarda sizlere duyurulmuştu. Bu kampanya, duyarlı hemşehrilerimizin desteği ile başarıyla sonuçlandı. Kütüphanemizin ihtiyacı olan bilgisayar, fotokopi makinesi, scanner, fax ve yazıcının bir kısmı bağış yoluyla, bir kısmı da kampanya süresince sizlerin yapmış olduğu değerli bağışlarla satın alınarak sağlanmış oldu. Şimdi, gururla ve sevinçle bu malzemeleri Abhazya’ya ulaştırmanın hazırlıklarını yapıyoruz.

Değerli dostlar, bünyesinde bir buçuk milyon kadar kitap, yüz binlerce süreli yayın barındıran Abhazya Devlet Kütüphanesi bildiğiniz gibi Gürcü işgali sırasında yakılmış, ancak çevrede oturan hemşehrilerimiz tarafından, denizden kovalarla su taşınarak tamamen yanıp kül olması engellenmişti. Aradan geçen onbeş yıla karşın, Abhazya Devleti, uygulanan yoğun ambargolar nedeniyle bu dev kültür kurumunun yaralarını tam olarak saramadı. Kütüphanemiz, personelinin özverili çalışmalarıyla günümüze kadar gururla varlığını sürdürdü.
(..)

Kampanya sonucu; Avrupa’da 9 adet Bilgisayar, 10 adet Yazıcı, 6 adet Monitör, 2 adet Fax Makinesi, 2 adet Tarayıcı; Türkiye’de 2 adet Yazıcı, 1 adet Fotokopi Makinesi, 1 adet Bilgisayar, Abhaz Dili Bölümü’nün tüm masa ve sandalyeleri ve ayrıca toplanan bağışlar ve Exper Bilgisayar’ın katkılarıyla 10 adet Bilgisayar, 10 adet Monitör, 1 adet Server, 1 adet Server Monitörü satın alınmıştır.
Kültürümüzün yaşatılması için gösterdiğiniz hassasiyete kurumumuz ve Abhazya Devlet Kütüphanesi adına teşekkür eder saygı ve sevgilerimizi sunarız.

Avrupalı Çerkesler Federasyonu

Abhazya Devlet Kütüphanesi

22 Kasım 2007 – İnternet

 

Sayı : 2008 02