Cemiyet Haberleri Mart 2008

0
619

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, İstanbul Kafkas Kültür Derneği ve Ankara Kafkas Derneği’nde kutlandı. Her iki dernekte de yoğun katılım oldu. 

Ankara Kafkas Derneği’nde Anadil Günü Kutlandı 

Anadil günü 14 Mart 2008 tarihinde Ankara Kafkas Derneği Konferans Salonu’nda çeşitli etkinliklerle kutlandı. Konuşmaların tamamının anadilde yapıldığı kutlamalarda skeçler, şiirler, solo ve koro halinde anadilde voredler söylendi. Bu arada dil kurslarına katılan kursiyerlerin tamamı anadilde çeşitli diyaloglar yaptılar. Kutlamaların oluşumunda dil kursu öğretmenlerinin yoğun emek harcadıkları gözlemlendi. (14Mart 2008) 

Diaspora İle Buluşma 

2 Mayıs 2008 de Abhazya Devlet Üniversitesi öğrencilerinden oluşan bir grup, İstanbul’ da diaspora gençleriyle buluşacak ve tiyatro gösterisi sunacaklar. 

Savaş ve Bağımsızlık 

26 Nisan’da Sohum ilköğretim okulları arası şarkı ve dans yarışması düzenlenecek. ‘Savaş ve bağımsızlık’ temalı yarışmaya Sohum’ daki 15 okuldan 1000’ i aşkın öğrenci katılacak. Yarışmanın sponsorluğunu Sohum Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. 

Aleko Gvaramiya Türkiye’ye Geliyor 

5 Mayıs 2008 de Abhazya Devlet Üniversitesi rektörü Aleko Gvaramiya Türkiye’ de olacak. Gvaramiya’ nın Türkiye’ de düzenlenecek olan uluslararası eğitimcilerin hazır bulunacağı konferansa Abhazya’ yı temsilen katılacağı bildirildi. 

 

Sayı : 2008 03