Çerkez Karaboğaz köyünde dikilen fidanlığa “21 Mayıs Ormanı” adı verildi

0
582

Dikilen fidanların (5 yılda dikilen fidanların % 95’i tutmuştur), yaz mevsiminde sulanması için sulama sistemi kurulacaktır. Bunun için 2 adet su motoruna ve yaklaşık 2000 metre sulama borusuna ihtiyaç duyulacaktır.

 

Çerkez Karaboğaz Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Uzunyayla.com ile köy halkının özverili çalışmaları ile 5 yılda meydana getirilen yeşillik alana 21 Mayıs Ormanı adı verildi.

Bu güzel çalışmada emeği geçen; Çerkez Karaboğaz Köyü Yar. ve Day. Derneği (Yönetim kurulu ve üyeleri), Uzunyayla.com (Oğuz BERK ve Ekibi), Köy Muhtarı Aydın AVCI, köy sakinleri ile şehir dışından destek olan tüm insanlarımıza teşekkürü bir borç biliriz.

Peki, ‘Bundan sonraki aşamalarda ne yapılacak?’sorusuna ise kısaca yanıt vermek istiyoruz.

Dikilen fidanların (5 yılda dikilen fidanların % 95’i tutmuştur), yaz mevsiminde sulanması için sulama sistemi kurulacaktır. Bunun için 2 adet su motoruna ve yaklaşık 2000 metre sulama borusuna ihtiyaç duyulacaktır. Sözünü ettiğimiz sistemi kurmak adına çalışmalara başladık.

 

Sizlerden isteğimiz bu çalışmalarda bizlere destek olmanızdır. Ortaya çıkarılan bu güzel çalışmada sizlerin desteklerinizi bekliyoruz. Sulama sisteminin kurulması için destek olmak isteyen insanlarımız aşağıda verilen telefon ve mail adreslerinden bizlere ulaşabilir, ayrıca Çerkez Karaboğaz Köyü Yar. ve Day. Derneği adına açtırmış olduğumuz ‘Posta Çeki Hesabı’na da yardımlarını gönderebilir.

Uzunyayla’ya yolu düşen her insanın göreceği, 21 Mayıs Ormanı ismiyle ile anlam bulan ve gelecek nesillere aktaracağımız ’Sürgün Tarihi’nin beyinlere kazınması adına yapılan bu çalışmalara desteklerinizi bekliyoruz.

Çerkez Karaboğaz Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu

Dernek telefonu: 0 352 222 8 333

Hikmet BAYKALDI: 0 505 2421398 – Fatih KUŞ: 0 535 5068657 – A. BAYKALDI: 0 505 3511801

Çerkez Karaboğaz Köyü Yar. ve Day. Derneği Posta Çeki Hesabı: 5419950

Web: www.cerkezkarabogaz.gen.trE-posta: abaykaldi@gmail.comabaykaldi@hotmail.com

 


Yorum

Sevgili Kardeşlerim,

Sn Hikmet – Abdullah Baykaldı ve Fatih Kuş; azimle, inatla, özveriyle sürdürdüğünüz çalışmalarda gelinen nokta mutluluk vericidir.

Maalesef çok konuşan, az iş yapan bir yapımız var. Site müdavimleri Uzunyayla.com Ağaçlandırma Çalışmaları’nı yakinen bilmektedir. Bu işin ne kadar zor, zahmetli ve aynı zamanda ne kadar mutluluk verici olduğunu bilen birisi olarak çalışmalarınızı takdirle ve ilgiyle izliyorum. Ortak eser üretmek, yaşadığımız topraklara sahip çıkmak ve çocuklarımıza daha yaşanabilir bir dünya bırakmak adına yapılan çalışmalarınıza destek vermekten, yanınızda olmaktan keyif alıyorum. Bu güne kadar olduğu gibi bundan sonra da ‘

Uzunyayla’nın girişinde, tüm Uzunyayla ziyaretçilerinin gözünden kaçmayacak bir bölgede oluşturulan 21 Mayıs Ormanı genç nesillerin ve Uzunyayla’yı ziyaret eden herkesin hafızasına, soykırım ve sürgünün yerleşmesi ve unutulmaması için çok güzel bir çalışma olmuştur.

Yıllardır sürgün anıtlarından bahsedip bir türlü harekete geçemeyenlere ithaf olunacak, yüzlerce yıl ayakta kalacak 21 Mayıs Ormanı’na emeği geçen tüm dostlarımıza tüm kalbimle teşekkür ediyorum

Selam ve saygılarımla

Oğuz BERK, 03 Ağustos 2008  Uzunyayla.com / Çerkes Karaboğaz 21 Mayıs Ormanı’na katkı sağlamak için elimizden gelen gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz.

 

Sayı : 2008 08