Kafkasya’da İstikrar İçin İhtiyarlar Heyeti

0
468

Kuzey Kafkasya’da barışın desteklenmesi amacıyla Rusya Federasyonu Sivil Meclisi’nin denetiminde bir Kuzey Kafkasya İhtiyarlar Meclisi kuruldu.

Çeçenya’daki ‘vahşi’ savaşın beslediği ve son dönemlerde İnguşetya, Dağıstan ve Kabardey-Balkar’ı etkisi altına alan şiddet dalgası karşısında Kuzey Kafkasya’da barışın desteklenmesi amacıyla Rusya Federasyonu Sivil Meclisi’nin denetiminde bir Kuzey Kafkasya İhtiyarlar Meclisi kuruldu.

Bununla ilgili karar Rusya Sivil Meclisi’nin 21-22 Temmuz tarihlerinde Kuzey Osetya’nın başkenti Vladikavkaz’da yapılan toplantıda alındı. Farklı dinler ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin yanı sıra cumhuriyetlerde milli politikadan sorumlu yetkililerin katıldığı ‘Kuzey Kafkasya’da Barış Faaliyetleri’ adlı yuvarlak masa toplantısında alınan karara göre Kuzey Kafkasya’da istikrarı bozucu faaliyetlere karşı ortak hareket edilecek. Barışın tesisi için din, ahlak ve vatanseverlik eğitimine ağırlık verilecek. Bu çabalar Kuzey Kafkasya İhtiyarlar Meclisi tarafından koordine edilecek. İhtiyarlar Meclisi’nin başkanlığına ise Çeçenya Sivil Meclis Başkanı Said-Emin Cabrailov getirildi. Kaynak: Ajans Kafkas, 23.07.2008

 

Sayı : 2008 08