İstanbul’ daki Gürcüler: Rusya Çeçenistan’ı Tanısın !

0
506

(..)İstanbul’da bulunan Gürcistan Dostluk Derneği yöneticileri bir basın toplantısı düzenleyerek, Rusya’nın Osetya ve Abhazya’nın bağımsızlıklarını tanıma kararını eleştirdiler. Dernek Başkanı Ali Rıza Altunel tarafından okunan basın açıklamasında “Rusya özgürlük bağımsızlık ve demokrasiden yana ise derhal Çeçenistan’ın ve diğer bağımsızlık talebi olan halkların da taleplerini karşılamalıdır” dendi.

(..)Basın açıklaması şöyle;

 

Gürcüler’in gözyaşı, başkalarının mutluluğu olmamalı

“Karadeniz suları çalkalanmaya, ısınmaya başlamış,kısacası Karadeniz bir tehlikeli deniz olma durumuyla karşı karşıya gelmiş bulunmaktadır. Özgürlük taleplerinin, bağımsızlık taleplerinin tüm toplumların en doğal hakları olduğu kabul edilen bir gerçektir. Bu bağımsızlık talepleri azınlığın çoğunluğa veya güçlünün zayıfa tahakkümü değil demokrasi, insan hakları, adalet, eşitlik ve hakkaniyet kuralları etrafında yeşertilmelidir. Yine bu talepler kendi doğal süreçleri ile ortaya çıkmalı birilerinin isteği veya siyasi oyun olmamalıdır. Zira bu oyun öyle bilinen çocuk oyunu değil, kan ve gözyaşı, en kötüsü savaş oyunudur.

Emperyalist güçler, Balkanlar’ı Orta Doğu’yu ve özellikle de Kafkaslar’ı savaş oyun alanı haline getirmiş, bütün silah teknolojilerini yine bölgenin kaynakları ile bölge üzerinde dener hale gelmişlerdir. Bölge üzerinde maalesef söz sahibi olamayanlar karar verip figüranları ile bölgeyi yeniden yaşanmaz kılmak istemektedirler.

Artık yeter diyor ve derhal bu güçlerin bölge üzerinden ellerini çekmelerini istiyoruz
Bağımsızlığını ilan eden Osetya veya Abhazya da iyi biliyor ki, asırlardır özgürlük ve bağımsızlık mücadelesi veren bölge halklarına Rusya göz açtırmamış, bölgeyi küçük lokmalar halinde yutma planları ile yıllardır büyük oyunlar oynamış ve oynamaya devam etmektedir. Rusya özgürlük bağımsızlık ve demokrasiden yana ise derhal Çeçenistan’ın ve diğer bağımsızlık talebi olan halkların da taleplerini karşılamalıdır. Abhaz ve Oset komşu ve kardeşlerimize sözümüz ve sitemimiz odur ki, sevinmek eğlenmekte acele etmesinler. Asırlardır bölgeyi ezen sömüren Rusya onları orada maalesef rahat bırakmayacaktır. Bölgeden göç eden evleri yakılan yağmalanan mazlum, mağdur Gürcü halkının gözyaşları onların mutluluğu olmamalıdır. Bölge yıllarca bu toplumların kardeşliğine ve iyi komşu ilişkilerine şahit olmuştur.

Kukla ve figüran değil gerçekte özgür bir Kafkasya’yı hep beraber kurmak topraklarımızda kardeşçe refah ve huzur içinde yaşamak istiyoruz.

Bunun için ne Rusya, ne Amerika, bağımsız özgür Kafkasya.”

 

31.08.2008

http://anadoluhaber.blogspot.com/2008/08/istanbulda-ki-grcler-rusya-eenistani.html

 

Sayı : 2008 09