Kaffed Başkanı Sn. Cihan Candemir’e Çağrı

0
479

Abhazya ve G. Osetya’nın bağımsızlığının Rusya Federasyonu tarafından tanınmasından bu yana tam bir akıl tutulması yaşadık. Malesef son birkaç günde yaşadıklarımız da bizlere ders olmuşa benzemiyor.

Tahrikler, provokasyonlar, karşılıklı suçlamalar, kendini diğerinin yanlışı ile var etme ve aklama çabaları, bütün çirkinliği ile devam ediyor. Ancak bunların hiç biri benim Pazar günü yaşadığım hayal kırıklığını gidermiyor.

Sn. Başkan;

Pazar günü yaptığınız konuşmada ”Bu süreçte bizlerin de yanlışları olmuş olabilir.Bizler bu yanlışları karşılıklı oturup konuşmalıyız” şeklinde bir ifadeniz oldu. Belki de bu süreçte sarf edilen onca süslü cümle içerisinde en basit, ama en anlamlı olanı sizin bu cümlelerinizdir.

Sn. Başkan;

Bırakınız karşınızdakiler ve yanınızda olduğunu söyleyenler süslü cümleler ile birbirlerininyanlışını söylemeye devam etsin. Ama lütfen siz ikinci adımı da atın. Başında bulunduğunuz kurum adına veya hiç değilse şahsınız adına kendi hatalarınızı ortaya koyun. Emin olun bu, hem sizi hem de başında bulunduğunuz kurumu

yüceltecektir.

Sn. Başkan;

Bütün kurumlarımızın ve kurum yöneticilerimizin kendilerini kutsama yarışı halinde olduğu şu dönemde cesaret gösterin. Yaşadığımız bu saçmalıklardan “kendini eleştirme ve eleştiriye açık olma” gibi bir değer yaratalım. Çok daha sıkıntılı olacağa benzeyen önümüzdeki dönemde bunun faydasını göreceğimiz kesindir

Saygılarımla,

Geref Faruk, 01 Eylül 2008

 

Sayı : 2008 09