Saakaşvili’nin ilk kez istifası istendi

0
473

Kafkasya’da patlak veren savaştan sonra Gürcistan’da muhalefet, ilk kez Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin istifasını istedi

Saakaşvili’nin ilk kez istifası istendi

Kafkasya’da patlak veren savaştan sonra Gürcistan’da muhalefet, ilk kez Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili’nin istifasını istedi. İki muhalefet partisi lideri, Saakaşvili’nin istifa etmesi ve erken seçime gidilmesi çağrısında bulundu.
Yeni Sağ Parti lideri David Gamkredlidze, büyük ihtimalle sözlerinden dolayı “vatan haini ve Rus ajanı” olarak nitelendirileceğini ifade ederek başladığı konuşmasında, Güney Osetya’nın başşehri Tshinvali’nin bombalanmasının suç olduğunu ve çok kötü sonuçlar doğuran sorumsuzca bir adım olduğunu söyledi.
Gamkredlidze, “Saakaşvili artık Gürcistan Cumhurbaşkanı ve başkomutan olmanın siyasi ve ahlaki hakkına sahip değildir” dedi. Muhalif lider, Saakaşvili’nin Güney Osetya’da başlattığı askeri harekat sonrasında binlerce sivilin öldüğünü, 100 bin kişinin evsiz kaldığını, ordunun dağıldığını ve moralsiz ve silahsız kaldığını söyledi.
İşçi Partisi lideri Şalva Natelaşvili de Saakaşvili’yi “ülkeyi düşüncesizce ABD-Rus rekabetinin bir kurbanı” haline getirmekle suçladı.

Kaynak: Kaf-Fed sitesi (10.09.2008 – DHB)

 

Sayı : 2008 09