Kitap: Başka Kent Ankara

0
450

Değerli hemşerimiz Feridun Büyükyıldız’ın Başkent Ankara ile ilgili uzun süren araştırmaları ve birikimiyle yazdığı “Başka Kent Ankara” isimli kitabı çıktı.

 Geçmişiyle ve içinde yaşattıklarıyla özellikle yakın tarihimize damgasını vurmuş bu şehrimizin, belki ilk defa burada okuyacağınız bilinmeyenlerini anlatan bu kitabı ilgiyle okuyacağınızı umuyoruz…

 (kafkasfederasyonu.org)


 Arka Kapak Yazısı

 Her zaman İstanbul ile kıyaslanma haksızlığına uğrayan Ankara, sevginin ve bağlılığın kenti olmuştur. İstanbul aşkın kentidir, her medeniyetin notaları arasında müzik yapmış bir sazendedir. İki şehir arasındaki çizgi, sevginin köklülüğü ve sürekliliği ile aşkın hevesi ve kısalığı kadar başkadır.

 Başka Kent Ankara’nın anılarında dolaşırken, petrol bulunan Ankara Garı inşaatından, Kalenin gizli geçitlerine, Dikmen’de kayak yapan Ankaralılardan, Ulus Tenis Turnuvalarının yapıldığı yıllara uzanacaksınız. Ankara garının geçmişini ve hamallarının kurduğu derneği, Ulus’a düşen uçakları, o yıllardaki gazete haberleri ile okuma şansınız olacak. Ankara’nın gizemli cinayetinden, kayıp Katedral’e değin, Yahudi ve Rumlar’ın yaşadığı yıllarda gezinti yapacaksınız. Bir şehrin unutulan anılarını ve ilginç yönlerini tekrar hatırlayacaksınız.

 

 Sayı : 2008 12 – 2009 01