Beslanın Sesi: Beslan baskınını FSB düzenledi

0
572

Beslanın Sesi eş başkanı Ella Kesayeva: Okuldakileri rehin alanlar, Çeçen değil FSB elemanıydı

Beslanın Sesi organizasyonun eş başkanı Ella Kesayeva, 4 yıl önce Beslan’da bir okulu ele geçirerek, okulda bulunanları rehin alan kişilerin Çeçen teröristleri olmadığını, aksine bu kişilerin FSB üyesi olduğunu iddia etti.

News.ru haber ajansının haberine göre, 1 Eylül 2004 tarihinde Beslan’da bulunan bir okulun FSB’ye bağlı kişiler tarafından ele geçirildiğini öne süren Kesayeva, “Okulda, 1128 kişi rehin alındı. Sözde kurtarma operasyonu sonucunda 334 kişi hayatını kaybetti. Tüm bu olanlara rağmen bugüne kadar kaç teröristin öldürüldüğüne ve teröristlerin kim olduğuna dair bir açıklama yapılmadı” dedi.

Novaya gazetesinde geçtiğimiz günlerde yayınlanan okulu işgal eden kişilerin biyografisine bakıldığında çok önemli gerçeklerin ortaya çıktığına dikkat çeken Kesayeva, “Sonuç olarak şunu söylemek istiyorum ki, saldırıyı düzenleyenlerin FSB ile bağlantısı var” diye konuştu.

Olay yerinde 12 teröristin cesedine rastlandığı ve teröristlerin kimlik tespitlerinin parmak izlerinden yapıldığının altını çizen Kesayeva, “Demek ki, ölen teröristler farklı zamanlarda Rusya kolluk güçleri tarafından tutuklanan kişilerden oluşuyor” dedi.

Ölen teröristlerin adli sicil kaydında, “Bu kişi üzerinde sürdürülen kovuşturma Rusya Ceza Kanunu’nun 1.1.24 maddesine göre durdurulmuştur” yazdığını ifade eden Kesayeva, bu durumun bu kişilerin bilinçli olarak tutuklanmadığına işaret ettiğini belirterek, Beslan olaylarının sorumlusunun FSB olduğunu iddia etti. (Kaynak: Rusya.ru / 21 Kasım 2008)

 

 

Sayı : 2008 12 – 2009 01