Vyaçeslav Çirikba: “Abhazya’nın Birinci Ödevi, Gürcistan ile Saldırmazlık Anlaşması İmzalamaktır”..!

0
441

Abhazya Devlet Başkanı Sergey Bagapş’ın, Uluslararası Politikalar Danışmanı Vyaçeslav Çirikba; REGNUM Haber Ajansı’nın muhabirine 22 Aralık tarihinde vermiş olduğu demeçte “17-18 Aralık tarihlerinde, Kafkasya’da güvenliğin sağlanması amacı ile yapılan uluslararası toplantı verimli bir ortam içerisinde gerçekleşmiştir” dedi.

 

 (..) Çirikba; bir sonraki buluşmanın 17-18 Şubat 2009 tarihinde yapılacağını belirterek “Bizim eleştirilerimiz not edildi ve bir sonraki buluşmada oluşturulacak olan belgede düşüncelerimizin belirtileceğini düşünüyorum” dedi (..) ve ekledi;

 

 AB; sürece aktif bir biçimde katılmak istiyor, ancak konu hakkında geniş tecrübe ve ayrıntılı bilgiye sahip bulunmuyorlar, bu yüzden görüşmeleri BM yürütüyor. Öyle de olsa, böyle de olsa Abhazya ile AB arasında ilişki kurulması gereklidir”.

 

Vyaçeslav Çirikba; Abhazya’nın Cenevre görüşmelerine katılmasının önemli olduğunu vurgulayarak “Abhazya Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının Rusya tarafından tanınmasından sonra, Abhazya heyetinin Cenevre görüşmelerinde BM Sarayında taraf olarak kabul görmesi önemlidir. Bunun bizim için önemi büyüktür. Bizim için taraflar arasındaki barış sürecinin hızlandırılması, Gürcistan ile saldırmazlık anlaşması imzalanmadan sağlanamaz. Bu bizim için en önemli ödevdir”

 

(Kaynak: www.regnum.ru / www.abhazyam.com – 22.12.2008) diyerek görüşlerini özetledi.

 

 

Sayı : 2008 12 – 2009 01