Baskı medya patronuna gazete kapattırdı

0
470

Gürcistan’da haftalık çıkan Georgian Times gazetesinin sahibi Malkhaz Gulaşvili, Gürcüce yayımlanan gazetesini “yetkililerin ailesine uyguladığı baskılar nedeniyle” kapattığını açıkladı. 

Gulaşvili, düzenlediği basın toplantısında, “polisin geçen hafta oğlunun aracını durdurduğunu, oğlunun ve arkadaşlarının başlarına silah dayayarak ve onları tehdit ederek aracı aradığını” iddia etti. 

“Ailesini hedef alan bu psikolojik terör” nedeniyle gazetenin 17 yıldır sürdürdüğü yayınına son verme kararı aldığını kaydeden Gulaşvili, bu “baskıların”, 13-14 Martta Avusturya’daki aşırı sağcı “Özgürlük Partisi” ile birlikte Viyana’da Gürcistan konusunda düzenledikleri konferanstan sonra arttığını öne sürdü. Gürcü televizyon kanallarında geniş yer bulan konferansın, Moskova’da yaşayan Gürcüler ve Kremlin tarafından desteklendiği iddia edilmişti. 

Malkhaz Gulaşvili, muhalefetten bazı temsilcilerin de katıldığı bu konferansın, Gürcistan’da “karışık tepkilere neden olduğunu, yetkililerin katılımcılardan şüphe etmeye başladıklarını” öne sürdü. “Gürcistan’daki medya özgürlüğü miti şüphelidir. Mevcut şiddet koşulları altında, topluma özgür ve objektif bir gazete sunamıyorum” diye konuşan Gulaşvili, gazetesinin yine aynı adla yayınlanan İngilizce versiyonunun basımına devam edeceklerini kaydetti… 

 (Star gazetesi, 18.03)  

  

Sayı : 2009 04