Saakaşvili: Güçlü Orduya İhtiyacımız Var

0
454

Askeri yetkililerle bir araya gelen Saakaşvili, ordunun her zaman hazır durumda olmasını sağlama yönünde çalışmaları gerektiğini, yeni askeri teçhizat aldıklarını ve yenilerini alacaklarını, askerlerin eğitim seviyelerini ve sosyal koşullarını düzelteceklerini kaydetti. Saakaşvili, “İşgal edilmiş toprakları olan bir ülke olarak güçlü bir orduya sahip olmaktan başka seçeneğimiz yok” dedi. 

 “Ağustos savaşındaki başarıları” nedeniyle 67 askere madalya takan Saakaşvili, “İçinde bulunduğumuz koşullar dikkate alındığında ve ülkenin iki bölgesi işgal altında kaldığı sürece, Gürcistan’ın her zaman savunma gücüne önem vermesi ve ordusunu güçlendirmesi gerekiyor” diye konuştu.   

Savaş sırasında Gürcistan topçu birliğinin “en ufak bir hatası” olmadığını belirten Saakaşvili, “Eğer sizler olmasaydınız ve sizin kazandığınız o günler olmasaydı, Gürcistan’ın başkenti ve bütün ülke korumasız kalacaktı” dedi. 

Gürcistan Genelkurmay Başkanı Devi Çankotadze de, “Gürcistan topçu tugayının başarılı performansı ve saldırganların yüksek can kaybı sonucunda Rusya’nın askeri ilkelerini bütün olarak yeniden gözden geçirdiğini” söyledi.(AA, 16.03) 

 

Sayı : 2009 04