DTP’den ‘Sine-i Meclis’ Kararı

0
503

Diyarbakır’da yapılan Demokratik Toplum Kongresi’nin Daimi Meclis Toplantısı’ndan sonra istifa kararı veren DTP’liler, parti meclisi üyeleri ile yapılan toplantının ardından istifadan vazgeçtiler. Daha önce kurulmuş olan BDP (Barış ve Demokrasi Partisi) ile yola devam etme kararı aldıklarını açıklayan Ahmet Türk, istifadan vazgeçme nedenlerini de açıkladı: 

  “Demokrasiye, barışa ve kardeşliğe olan inancımızı büyütmek için 6 partinin kapatılmasına rağmen halen demokratik yoldayız. Dünyada hiçbir parti yoktur ki, 6 partisi kapatıldıktan sonra 7. partisini kurup demokrasi inancı içinde devam etsin.. Bugün yapmamız gereken Barış ve Demokrası Partisi’ni güçlü hale getirmek. İkincisi de Türkiye’de Türkiye halkının, Kürt halkının ve farklı inançların vicdanı olacak bir siyasi anlayışı ortaya çıkarmalıyız. BDP’de siyasete devam edeceğiz. Demokratik mücadele bizim için esastır” diyen Türk, 

“Türkiye’deki demokrasi güçleri, aydınlar, yazarlar, akademik çevreler bu süreçte parlamentoda bulunmanın önemini ortaya koydular. Çarşamba günü İmralı’da sayın Öcalan ile avukatları bir görüşme yaptılar. Bu görüşme sonucunda, sayın Öcalan da parlamento zemininin terk edilmesinin doğru olmadığı ve bu mücadelenin devam etmesi gerektiği düşüncelerini avukatlarıyla paylaştı. Arkadaşlarımızla istifanın doğru olmadığı kararına vardık. Kürt sorunun çözümüne katkı için devam kararı aldık” diye konuştu. 

  

Sayı : 2009 12