Adığe Bayrağı Günü Kutlamaları

0
601

Adığe Bayrağı Günü çerçevesinde Maykop’ta kutlamalar yapıldı. Çerkes bayrağının 181. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törene binden fazla kişi katıldı.

Mafehable ve Hanski kasabalarından at üzerinde ve otomobillerle yola çıkıp Maykop’a giriş yapan grup, daha sonra başkentin merkezi Lenin Meydanı’na hareket etti ve tören burada gerçekleştirildi.
Adigey devlet başkanı ve hükümet adına Başbakan Murat Kumpilov konuşma yaptı ve bu yeni bayramın birleştirici özellik taşıdığını, Çerkes halkına geleneklerini hatırlattığını ifade etti.
Mitingde konuşan Adığe Khase Başkanı Arambi Hapay ,Çerkes bayrağının ortaya çıkış tarihinin tam olarak bilinmediğini, ancak Adığe Khase’nin bayrak kutlamaları için en uygun dönemin ilkbahar olduğuna karar verdiğini söyledi. Çok sayıda gencin katıldığı kutlama töreni, akşamın geç saatlerine kadar devam eden düğünle son buldu. (ajanskafkas)

İKKD’de Adığe Bayrağı Günü

İstanbul Kafkas Kültür Derneği’nin Bağlarbaşı’ndaki merkezinde Adığe Bayrağı Günü kapsamında toplantı düzenlendi. Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Nogay, Adığe bayrağındaki simgeler konusunda derlenen bilgileri aktardı.

 

Sayı : 2011 05