Dağıstanlı gazeteci tehdit edildiğini açıkladı

0
447
Dağıstan’ın Derbent şehrinde saldırıya uğrayan ve saldırganlar tarafından tehdit edildiğini söyleyen gazeteci Magomed Hanmagomedov, İçişleri Bakanı Abduraşid Magomedov’a olayla ilgili bir telgraf gönderdi.
Çernovik gazetesi çalışanlarından Magomed Hanmagomedov, 2 Nisan’da tarihi bir evin yıkımı esnasında çekim yaparken kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Saldırganların evine gelip kendisini öldürmekle tehdit ettiklerini kaydeden Hanmagomedov’un şikayetinin ardından Derbent yetkili bölge polisi saldırganlarla görüştü, zanlılar da gazeteciye saldırdıklarını reddetmediler.
Olayla ilgili soruşturma grubundan Malik Sadıkov, Ramazan Magomedov ve Receb Şabanov adlı zanlıların sorgulandığını ve bu kişilerin olaya karıştıklarını yalanlamadıklarını belirtti. Sadıkov, soruşturma sürecinin devam ettiğini kaydetti.
Magomed Hanmagomedov, geçen yıl Kasım ayında Dagestanskiye Ogni şehri belediyesinde belediye çalışanlarınca dövülmüştü. Sonrasında Belediye Başkanı Galim Galimov çalışanlarının hareketinden ötürü Hanmagomedov’dan özür dilemişti.
Magomed Hanmagomedov Derbent tünelinde yürütülen özel operasyonla ilgili araştırmalarına dayanan ve Haziran 2010’da yayınlanan ‘Sağ bırakmayın’ adlı makalesinin ardından tehdit mesajları aldığını açıklamıştı. (ajanskafkas)

 

Sayı : 2011 05