Apoyevmatini kurtuldu

0
558
Apoyevmatini gazetesinin sahibi Mihail Vasiliadis, gazetenin kapanma tehlikesini atlattığını açıkladı. Gazeteyi yaşatmak için sivil inisiyatifler tarafından başlatılan kampanyanın bir mucize yarattığını söyledi. Vasiliadis “Temmuz bitmek üzere ve Apoyevmatini hala yayınlanıyor. Gazete kurtulacak gibi. Hatta kurtuldu diyebilirim. Rumca bilmeden Apoyevmatini’yi kurtarmaya soyunan dostlar sayesinde” dedi
12 Temmuz’da 86 yılı geride bırakan Apoyevmatini, Basın İlan Kurumu’ndan ilan alamadığı için yaşadığı ekonomik sıkıntının yanı sıra, Yunanistan’da yaşanan ekonomik kriz nedeniyle Yunanistan’dan gelen ilanların da kesilmesi üstüne kapanma tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştı.
Apoyevmati’nin yayın hayatına devam edebilmesi için başlatılan abonelik kampanyalarının ardından bir destek de Basın İlan Kurumu’ndan geldi.
Geçtiğimiz haftadan itibaren başlatılan abonelik kampanyaları çerçevesinde Rumca bilmemesine rağmen, pek çok kişi Apoyevmatini’nin ayakta kalabilmesi için gazeteye abone olmuştu.

“Apoyevmatini için elimizden geleni yapacağız”

Bianet’e açıklama yapan Basın İlan Kurumu İstanbul Şube Müdürü Mehmet Köşker, Apoyevmatini’nin yayın hayatına devam edebilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.
Dün (13 Temmuz) Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay’la birlikte Apoyevmatini gazetesini ziyarete gittiklerini söyleyen Mehmet Köşker, gazetenin sahibi Mihail Vasiliadis’e de Apoyevmatini gibi bir değerin hayatını sürdürebilmesi için gerekli düzenlemeleri yapacaklarını aktardıklarını ifade etti. (BİA)

Sayı : 2011 07