Çerkesler Antep’e çıkartma yaptı

0
514

Gaziantep, yüzlerce Çerkesi ağırladı. Çerkesler 24 Aralık’ta Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 90. yılı münasebetiyle Adıge komutan Ali Şefik Özdemir Bey anısına Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in yaptırdığı anıt ve park açılışının ardından Gaziantep Kafkas Derneği’nin açılış törenine katıldılar. Aynı akşam Kafkas Diasporası.com’un ödül töreninde buluştular.

Anıt ve Dernek açılışı
Şanlı Antep Savunması’nda, Fransız kuvvetlerine karşı direnen milis kuvvetlerine 2 yıl boyunca komutanlık yapan Adıge Ali Şefik Özdemir Bey’in anısına yapılan Anıt ve Park’ın açılışı yapıldı.
Daha sonra Kavaklık Mahallesi Ordu Caddesi’nde Gaziantep Kuzey Kafkas Kültür Derneği’nin açılış töreni gerçekleştirildi. Açılış kurdelesini Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ve Maykop Belediye Başkanı Michael Cernicenko kesti. Gaziantep’le Maykop, kardeş şehir oldu.
V. Kafkas Diasporası ‘Yılın En İyileri’
Kafkas Diasporası.com’un düzenlediği ‘Yılın En İyileri’ ödül töreni bu yıl Gaziantep’te gerçekleştirildi. Gazinantep Anatolian Otel’de düzenlenen ödül törenine 550 davetli katıldı. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Derviş Eroğlu, Bakan Fatma Şahin, TBMM Başkan Vekili Mehmet Sağlam, Gaziantep Belediye Başkanı Asım Güzelbey’in de katıldığı gece Reyda Ekibi’nin dans gösterisiyle başladı.
Kafkas Diasporası Genel Yayın Yönetmeni Oğuz Berk’in açılış konuşmasının ardından ödüller verildi. Geceye katılanlar, Gülcan Altan’ın şarkılarını ilgiyle dinledi.
Törende Ali Şefik Özdemir ve Kamil Polat’ın ailelerine Onur Ödülü, Hasan Basri Özdamar’a ise Kafkas Diasporası Özel Ödülü verildi.
Yılın Belediye Başkanı: Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş,
Yılın Sanatçısı: Mehmet Aslantuğ,
Yılın İşadamı: Halis Din,
Yılın Gazetecisi: Fuat Uğur
Yılın İletişim Kanalı: Jıneps Gazetesi
Yılın Kültür Adamı: Yaşar Güven
Yılın Sporcusu: Nurettin Şen
Yılın Sivil Toplum Örgütü: Kocaeli Kafkas Kültür Derneği
Yılın Siyasetçisi: Fatma Şahin

Sayı : 2012 01