KAFFED’den ‘sağduyu’ çağrısı

0
431
Kafkas Dernekleri Federasyonu (KAFFED), Suriye’de yaşayan Çerkeslerin durumunu yakından izlemek üzere Suriye’ye gidecek. Federasyondan yapılan açıklamada, gerek Suriye Büyükelçiliği, gerekse Dışişleri Bakanlığı ve Anavatan’daki yetkili makamlar nezdinde girişimlerin sürdürüldüğü  belirtilerek, Çerkes toplumuna sağduyu çağrısı yapıldı.
Suriye’de yaşayan Çerkeslerin durumu uzun süredir gündeminde tutan KAFFED, ülkede yaşanan gerilim ve bundan sonrasına ilişkin yapılabilecekleri bir açıklamayla kamuoyuna duyurdu.
Federasyondan yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:
“Halkımızın Osmanlı topraklarına sürülmesinden sonraki süreçte yaşanan savaşlar ve savaşların değiştirdiği sınırlar sebebi ile aileler bölünmüş, halkımız Ürdün-İsrail-Türkiye-Suriye devletleri içinde var olma mücadelesini bugüne kadar sürdürmüştür. Suriye devleti sınırları içinde kalan akrabalarımızın durumundan son aylarda Suriye’de yaşanan olaylar sebebiyle son derece kaygılıyız. Federasyon olarak, Suriye Büyükelçiliği, Türk Dışişleri Bakanlığı ve Anavatanımızdaki yetkililer nezdindeki girişimlerimiz devam etmektedir. Şam ve Halep dernek başkanları ile Suriye’de yaşayan bazı hemşehrilerimiz ile yapılan görüşmelerde, soydaşlarımızın durumlarının iyi olduğu ve çatışmaların dışında kaldıkları haberini aldık. Ancak, Suriye rejiminin kapalılığı sebebiyle doğru ve güvenilir bilgiye ulaşma girişimlerimiz devam etmektedir. Bu çerçevede Federasyon yönetimimizce Suriye’ye bir seyahat planlanmaktadır. Federasyonumuz, konunun hassasiyetini ve Suriye’de yaklaşık 30 bin soydaşımızın yaşıyor olduğu gerçeğini gözeterek hareket etmektedir. Soydaşlarımıza her türlü destek ve yardımın verilebilmesi için ne gerekiyorsa yapılmaktadır ve yapılacaktır. Tüm toplumumuzu konunun hassasiyetini gözeterek hareket etmeye ve 30 bin hemşehrimizi zor durumda bırakabilecek her türlü hareketten özenle kaçınmaya davet ediyoruz.”

Sayı : 2012 01