Drama, kolay öğretiyor

0
441
Uzunyayla Kültür ve Dayanışma Derneği’nde (Kayseri) anadil kurslarında, çocuk (8-12) ve yetişkin (18-30) gruplarının çalışmaları, İlkay Karaduman  liderliğinde, drama teknikleri kullanılarak yürütülüyor.
Anadilin seslerini oyunlarla öğrenen Guğe ve Pse Grubu çalışmalarını sıkılmadan yürütebiliyor. Guğe, bir dersini de Boğaziçi Üniversitesi’nde Adığece okuma yazma öğrenen iki kişiden biri olan Bernes Karaçay’ın da katılımıyla yaptı.
Drama yönteminin üç aşamasın dan biri, değerlendirmedir. Katılımcılar ders ile ilgili hissettiklerini paylaşırlar değerlendirme kısmında.
Dünkü dersin değerlendirme kısmında paylaşılanlardan:
– “Okuldan çok yorgun çıktığım halde buraya zevkle geliyorum. Dilimizin seslerinin zor olduğunu düşünüyorum ama vazgeçmeyeceğim.”
– “Tahta başında siz, sıralar ardında biz olmadığımız için; sıkılmıyoruz. Keyif aldığım için vazgeçmeyeceğim”
– “Ben pişmanım geçen senelerde kursunuza katılmadığım için. Mezun olmama az kaldı. Bu şehirden gideceğim için üzülüyorum. Derslerinizi iple çekiyorum”.
– “Daha önce de dil kursuna katılıp yarım bırakmıştım. Çünkü orada sıkılmıştım. Okulda tahtadakini geçir. Adığece kursunda yine tahtaya bak otur! Burada öyle olmadığı öğreniyorum ve eğleniyorum.”
– “Ben İngilizce kursuna gidiyorum. Bizim dilimiz İngilizceye göre çok daha zor. Hiç bilmediğimiz semboller ve sesler öğreniyoruz. Zor bir dille karşı karşıyayız. Ama sıkılmıyorum. Devam edeceğim.”
(kaffed)

Sayı : 2012 02